Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Website maken » 6. Website maken stap 6: databases aan de website koppelen

6. Website maken stap 6: databases aan de website koppelen

Een beetje website kan tegenwoordig niet meer zonder onderliggende database. Niet alleen voor het CMS, maar verdergaande koppeling met ERP, CRM, VMS-en maken de de site tot een daadwerkelijk strategisch succes.

Alle informatie die op een website wordt geplaatst moet ergens blijven. Deze wordt opgeslagen in databases. De ideale manier om informatie en gegevens op te slaan is in een SQL database. Deze kunnen klein blijven en toch veel informatie opslaan bovendien zijn er ontelbare opties en zijn de gegevens te bewerken met script of programmeertalen.

Techniek

Een database bouwen is een vak apart. Als u ooit met Access heeft gewerkt dan denkt u misschien dat het niks voorstelt. Maar als databases groot worden kunnen ze traag en onstabiel worden. Als de database goed is opgebouwd kan dit niet gebeuren. Als de database toch te groot worden dan kunnen deze worden genormaliseerd.

Normaliseren

Bij grote databases kan de kwaliteit achteruit gaan. Een goede manier om deze te verkleinen is door de databases te normaliseren. Dit is een techniek waarbij dubbele gegevens worden weggelaten. Neem het bijvoorbeeld kassabon. De totaalprijs is af te leiden uit het aantal producten en de prijs. Dan kan totaalprijs worden weggelaten omdat de informatie al ergens uit te halen is. Deze techniek werkt in verschillende niveaus. Bij een kleine website gebruikt u niveau 1 t/m 3 en bij grotere websites 4 en 5.

Connexx database

Als u van plan bent om met uw website grote hoeveelheden gegevens te verwerken is het verstandig om een goed database ontwerp te maken. Reclame bureau Connexx kan u hierbij helpen. Een goed database ontwerp is de eerste stap voor een goede techniek achter de website.

 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015