Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Webdesign » Kies de juiste Web Design Patterns voor uw mobiele website

Kies de juiste Web Design Patterns voor uw mobiele website

Geplaatst op 5 april 2015

Kies de juiste Web Design Patterns voor uw mobiele websiteNiet alleen in de privésfeer, maar ook in de zakelijke wereld wordt steeds meer gebruik gemaakt van een smartphone als vervanging voor de desktop computer. Als gevolg ruilen consumenten de desktop browser in voor een mobiele website om ook producten en diensten aan te schaffen. Kortom, zowel online winkelen als het doen van een aankoop via smartphones groeit alsmaar in populariteit.

Webdesigners kunnen inspelen op deze trend door gebruik te maken van diverse design patterns, in het Nederlands bekend als ontwerppatronen, om een mobiele e-commerce campagne op gang te brengen.

De voordelen van website design patterns

De kracht van design patterns zit in de oplossingsgerichte benadering van een ontwerpprobleem, waarbij een oplossing voor vergelijkbare problemen door verschillende webdesigners wordt aangeboden. Deze ontwerp patronen geven u daarnaast de mogelijkheid om een mobiele website of een mobiel-vriendelijke versie van uw huidige site te ontwerpen, die geheel voldoet aan de verwachtingen van de eindgebruiker. Bezoekers zijn namelijk reeds bekend met deze ontwerpbenadering, aangezien andere gerenommeerde websites overeenkomstige design patterns hanteren.  

Het belang van een goede mobiele e-commerce ervaring

Het creëren van een goede mobiele e-commerce ervaring is voor zowel kleine als grote ondernemingen van wezenlijk belang. Een uitgebreid onderzoek van Google heeft aangetoond dat 67 procent van smartphone gebruikers de kans groter acht dat zij daadwerkelijk tot een aankoop overgaan als een mobiel-vriendelijke website wordt bezocht.

Google onderzoek naar het effect van mobiele websites

In deze webdesign series worden verschillende design patterns en ontwerpbenaderingen behandeld, gericht op een optimale mobiele e-commerce functionaliteit voor smartphone-gebruikers. 

Homepage design patterns voor een mobiele website

Homepages die op mobiele apparaten worden bezocht, zijn over het algemeen minder gericht op het aanbieden van content. De homepage van een mobiele website is specifiek ontworpen om gebruikers te ondersteunen bij het gemakkelijk vinden van hetgeen waarnaar wordt gezocht. Gebruikelijke design patterns zijn eenvoudige layouts, voorzien van één kolom voor aanbiedingen en promoties. Daarnaast beschikt het homepage webdesign doorgaans over een kolom met een lijst van links naar aanbevolen webpagina’s of productcategorieën. Een zoekfunctie, links naar fysieke verkooppunten, inschrijvingsformulieren voor promotionele e-mails en aanbiedingen zijn vaak ook in de homepage inbegrepen.

Het design pattern van de homepage van een mobiele website is uiteraard afhankelijk van uw product of dienst en het bezoekgedrag van uw doelgroep. Indien consumenten uw website bezoeken om snel prijzen te vergelijken, dan is een eenvoudig ontwerppatroon in de vorm van een lijst en zoekfunctie voldoende. De mobiele website van bol.com is een goed voorbeeld van een soortgelijk patroon. Wordt uw website bezocht voor het vinden van aanbiedingen en promoties, dan is de aanpak van C1000 wellicht meer geschikt. Om de juiste ontwerpbenadering te kunnen kiezen is het noodzakelijk dat u aan de hand van website analyse een duidelijk beeld vormt van het bezoekgedrag van consumenten op uw website.  

Mobiele website C1000 en bol-com

Wilt u graag meer informatie ontvangen over het ontwerpen van een mobiele website, aan de hand van diverse design patterns? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. De creative webdesigners van Connexx Communications informeren en adviseren u graag over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015