Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Marketing » B2B Marketing tips: verbeter uw conversieratio met A/B testing

B2B Marketing tips: verbeter uw conversieratio met A/B testing

Geplaatst op 6 februari 2014

Landingspagina optimalisatie geeft u de mogelijkheid om te beschikken over een effectief marketinginstrument, gericht op het verhogen van online conversie en het genereren van meer leads. Een krachtige B2B landingspagina zorgt namelijk voor een kwalitatieve leadgeneratie en een optimale conversieratio. Effectieve landingspagina’s beschikken over een bondige en krachtige boodschap, om bezoekers daarmee te overtuigen van de toegevoegde waarde van de onderneming, het merk, product of dienst. Een strategisch gepositioneerde en overtuigende call-to-action stimuleert de bezoeker vervolgens om de gewenste actie te voltooien. Een effectief webdesign zorgt er daarnaast voor dat de conversie-doelen van de website daadwerkelijk worden gerealiseerd.

Om de conversie van uw webpagina te kunnen verbeteren en uiteindelijk te streven naar een optimale conversieratio, kunt u een A/B test uitvoeren om uw landingspagina te optimaliseren. Bij een A/B test worden twee afzonderlijke versies van de pagina ontworpen. Beide versies beschikken over specifieke pagina-elementen, gericht op het realiseren van het conversie-doel. Aan de hand van het analyseren van de website statistieken worden de prestaties van beide varianten met elkaar vergeleken.

In dit artikel geven wij diverse praktische tips voor het optimaliseren van landingspagina’s en het verhogen van conversies, door gebruik te maken van A/B testing.

Marketing


Verbeter de conversieratio aan de hand van een A/B test

Het uitvoeren van een A/B test op uw landingspagina’s is de beste benaderingswijze voor het verbeteren van uw conversieratio en het verhogen van het aantal relevante leads. Bij het uitvoeren van de test kunt u altijd het beste starten met het testen van het landingspagina-element dat volgens u de grootste invloed heeft op het aantal conversies. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste elementen die van belang zijn voor het testen en verbeteren van uw conversieratio.

Het type formulier op uw landingspagina

Het type formulier, inclusief het aantal formuliervelden, is van wezenlijke invloed op het realiseren van conversies. Door het aantal formuliervelden op uw landingspagina zo laag mogelijk te houden, bent u in staat om een hogere conversieratio te realiseren. Heeft u met uw pagina het doel om leads te genereren voor lead nurturing, dan is het verzamelen van enkel de voornaam, achternaam en het e-mailadres doorgaans voldoende. Door uzelf te profileren als expert in uw vakgebied, kunt u na verloop van tijd aanvullende en waardevolle informatie over uw leads verzamelen.

Bent u terughoudend bij het verwijderen van formuliervelden, dan kunt u met behulp van een A/B test uw twijfels wegnemen. Zodra bij het testen van een korter formulier een aanzienlijke toename van het aantal leads wordt gemeten - en mogelijkerwijs het aantal kwalitatieve leads, omdat de beste leads terughoudend kunnen zijn om (uitgebreide) informatie te delen - is het verstandig om een formulier met zo min mogelijk velden toe te voegen.

De titel van uw B2B landingspagina

Bezoekers lezen de paginatitel gemiddeld vijf keer zoveel als de content van de webpagina. Het uitvoeren van een A/B test met verschillende titels boven uw landingspagina kan resulteren in een conversie-stijging van maar liefst 80%.

De call-to-action

In combinatie met de kernboodschap van uw website, is de call-to-action (CTA) cruciaal voor het succes van uw landingspagina. Zorg daarom voor een aansprekende call-to-action, specifiek afgestemd op uw product, dienst of boodschap. Een overtuigende CTA presenteert duidelijk het beoogde doel van de webpagina en moedigt de bezoeker aan om de gewenste actie te voltooien. Met behulp van A/B testing kunt u verschillende CTA’s testen om te onderzoeken welke call-to-action de meeste conversie oplevert. 

Het design van uw landingspagina’s

Het webdesign van uw pagina dient uw kernboodschap te versterken en het doel van uw landingspagina te ondersteunen. Een aantrekkelijke webpagina dat is voorzien van een onduidelijke boodschap is minder effectief dan een simpele landingspagina met een sterke en overtuigende boodschap. Een maximaal resultaat behaalt u door een effectief ontwerp te combineren met een krachtige kernboodschap. Om uit te zoeken welk webdesign in staat is om uw doel krachtig te ondersteunen, is het uitvoeren van een A/B test de meest effectieve methode.  

Bepaal de meest succesvolle landingspagina op basis van website analyse

Heeft u reeds een marketing campagne lopen, dan kunt u een A/B test uitvoeren door de oorspronkelijke versie voor 90% van uw bezoekers zichtbaar te houden. De resterende 10% van willekeurig geselecteerde bezoekers krijgen de nieuwe versie te zien. Vervolgens kunt u aan de hand van uw website statistieken de conversies meten. Gaat u starten met het testen van twee geheel nieuwe versies, dan kunt u de test uitvoeren op basis van 50/50.

Indien u een relatief hoger conversieratio bij een van de twee bezoekersgroepen heeft geconstateerd, dan kunt u ervan uitgaan dat met de bijbehorende variant een betere leadgeneratie kan worden gerealiseerd. Zorg er daarnaast voor dat u de prestaties van uw landingspagina’s op wekelijkse basis blijft meten en analyseren. Hierdoor kunt u bijtijds knelpunten ontdekken en indien nodig webpagina-elementen aanpassen, om zodoende een optimale conversieratio te kunnen blijven garanderen.  

Wilt u graag een specialistisch advies over het verhogen van online conversies en B2B landingspagina optimalisatie, in combinatie met A/B testing? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. De creatieve webdesigners van Connexx Communications adviseren u graag over de mogelijkheden.

 

Gerelateerde artikelen
B2B Marketing tips: leadgeneratie met een krachtige landingspagina 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015