Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Marketing » Het effectief meten van uw content marketing ROI

Het effectief meten van uw content marketing ROI

Geplaatst op 17 september 2013

In de continu groeiende digitale wereld is content marketing voor veel marketeers uitgegroeid tot de kern van hun marketing strategie. In zowel de B2B als de B2C gerichte online marketing campagnes, wordt met inspirerende content naamsbekendheid gecreëerd en het publiek aangezet tot interactie. Het vertrouwen winnen van het publiek, betrokkenheid van prospects vergroten en het verbeteren van klanttevredenheid zijn enkele voorbeelden van succesvolle content marketing. Deze marketing strategie klinkt uiteraard verleidelijk. Toch hebben vele marketeers moeite met het definiëren van alle eigenschappen van een content marketing investering en het meten van de financiële resultaten van een content marketing strategie. De grootste uitdaging voor organisaties is daarom ook het vinden van een effectieve aanpak voor het analyseren, meten en voorspellen van hun content marketing campagnes.

De vraag die vaak naar aanleiding van een content marketing campagne wordt gesteld, luidt: ‘Wat is daadwerkelijk de ROI (Return on Investment), oftewel het Rendement op de marketinginvestering?’. 

Marketing

Het begrip Marketing ROI

Marketing ROI is een model om het rendement van marketingbestedingen te kunnen analyseren, optimaliseren en voorspellen. Content marketing ROI geeft specifiek de verhouding tussen het rendement en de investering in content marketing weer. De Return on Investment wordt berekend aan de hand van analysemodellen. Op basis van de uitkomsten worden organisatorische beslissingen genomen over de investering in toekomstige marketingactiviteiten. Zowel afgeronde als lopende marketing campagnes worden met behulp van dit model geanalyseerd. Aan de hand van de meetresultaten is het mogelijk om, indien nodig, een lopende content marketing campagne bij te sturen.   

Meten aan de hand van duidelijke conversiedoelen

Content marketing omvat alle digitale marketing vormen, waaronder e-mails, e-books video’s, webinars, white papers, infographics en social media gebruik. Al deze vormen worden gebruikt voor het delen van content en het betrekken en binden van de gewenste doelgroep, om uiteindelijk deze doelgroep tot een bepaalde actie aan te zetten. Content marketing wordt gebaseerd op het aanbieden van oplossingen, in plaats van de focus te leggen op verkoop. Effectieve content marketing zorgt niet alleen voor nieuwe klanten, maar zorgt tevens voor het behoud van klanten door het creëren van merktrouw en het opbouwen van vertrouwen. Door middel van het aanbieden van relevante en waardevolle content, dagelijkse nieuwsberichten en blogartikelen, wordt kwalitatieve content doeltreffend aangeboden aan het gewenste publiek. Het delen van alle content via social media en het verspreiden van actuele content via onder andere e-mail marketing, zorgt voor een sterke stijging van het aantal leads op uw website.   

Het uitgangspunt voor het meten van de resultaten van een content marketing campagne, is het definiëren van het uiteindelijke resultaat dat u wilt bereiken middels het informeren van uw lezers. Het doel achter een content marketing strategie is het genereren van leads, conversie en omzetgroei. Het is daarom van belang om duidelijk gedefinieerde leadgeneratie doelstellingen te formuleren en het gewenste resultaat uit online verkoop vast te stellen, dat u aan de hand van uw content marketing campagne wilt realiseren.   

Volgende week volgt een uitgebreide beschrijving van alle online marketing elementen die van invloed zijn op marketing ROI. 

 

Gerelateerde artikelen
Het effectief meten van uw content marketing ROI - deel 2 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015