Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Webdesign » Website design in 2015: 5 webdesign trends

Website design in 2015: 5 webdesign trends

Geplaatst op 6 maart 2015

De digitale wereld kent een snelle en continue evolutie van technologie en toepassingen. Zo ook op het gebied van webdesign, waarbij er jaarlijks diverse nieuwe design trends ontstaan. Voor een webdesigner is het daarom van belang om op de hoogte te zijn van de laatste trends, zodat aan de hand van een stijlvol website design de beste user experience, oftewel gebruikerservaring kan worden geboden. In 2012 hebben we diverse trends en ontwikkelingen in webdesign gezien, gericht op een optimale gebruiksvriendelijkheid en gebruiksgemak. Het afgelopen jaar stond met name in het teken van de opkomst van responsive web design (RWD), mobiele apps, one-page websites, minimalistische landingspagina’s en verschillende scroll-technieken.

Hieronder belichten wij 5 belangrijke webdesign trends die in 2015 de evolutie in web design bepalen. 

1. One-page website design

Een one-page website bestaat uit slechts één lange webpagina, waarop alle content onder elkaar (verticaal scrollen) of naast elkaar (horizontaal scrollen) wordt getoond. Complexe one-page sites kunnen ook een horizontale en verticale navigatiestructuur combineren. Een single-page webdesign zorgt ervoor dat de gebruiker eenvoudig en op een overzichtelijke wijze door de web content kan bladeren. Door een beperkt gebruik van content en het tonen van uitsluitend essentiële informatie, oogt een one-page website overzichtelijk en gestructureerd. Deze trend zorgt voor website met een krachtige boodschap en biedt een betere gebruikerservaring.

Webdesign trends in 2013: voorbeeld van one page website

2. Pinterest layout

De populariteit van Pinterest heeft het afgelopen jaar een grote impact gehad op de layout van websites. Een pinboard-style website design wordt steeds vaker door webdesigners toegepast. Het gebruik van afbeeldingen in georganiseerde blokken is een belangrijke trend geworden voor het weergeven van producten, diensten, portfolio’s, referenties, recepten, aanbevelingen en klantbeoordelingen. Daarnaast maakt Pinterest gebruik van een layout techniek waarbij de gebruiker oneindig kan scrollen. Deze laadtechniek wordt niet alleen door social networks toegepast, ook bij zakelijke websites is deze techniek het afgelopen jaar steeds populairder geworden. Deze trend wordt ook in 2013 doorgezet.    

Aanbevolen om te lezen: Social media trend: Pinterest marketing voor bedrijven

Webdesign trends in 2013: voorbeeld van pinboard style webdesign

3. Minimalistisch landingspagina webdesign

Een landingspagina heeft als doel om nieuwe leads voor uw product of dienst te genereren. Een nieuwe trend op het gebied van landingspagina design is gebaseerd op het creëren van een minimalistisch web design. De doelstelling hierachter is het ontwerpen van een eenvoudige en gestructureerde webpagina, die zich puur richt op uw core-business of product. Het principe van een eenvoudig webdesign is het creëren van een aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk ontwerp met eenvoudige basiselementen, waardoor de bezoeker snel en eenvoudig de gezochte informatie kan vinden. Hieronder een voorbeeld van een eenvoudige landingspagina met een duidelijke call-to-action.    

Webdesign trends in 2013: voorbeeld van minimalistisch landingspagina design

4. Typografie en color schemes

Typografie is een web design trend die een steeds belangrijkere rol speelt bij het ontwikkelen van een responsive website. Typografie en layouts die zijn gebaseerd op content, kunnen namelijk eenvoudiger responsive worden gemaakt. Afbeeldingen of andere grafische elementen worden daarom ook regelmatig door een trendy typografie design vervangen. De achterliggende gedachte hierbij is het leggen van de focus op de content van applicaties, met de aandacht op typografie in plaats van afbeeldingen. Vanwege deze toename zal typografie het komende jaar een integraal onderdeel en centraal element van website design vormen.

Webdesign trends in 2013: voorbeeld van typografie in plaats van afbeeldingen


Color schemes

Kleurentrends zijn volop aan verandering onderhevig, waardoor het moeilijk is om te voorspellen welke color schemes gedurende dit jaar het meest gebruikelijk zullen zijn. Daarentegen zien we een groeiende populariteit van rustige color schemes, ondersteunende en rustgevende witruimtes, kleuren die minder verzadigd zijn en lichte kleuren die de kleurenschema’s van websites en mobiele apps domineren. 

Webdesign trends in 2013: voorbeeld van web design voorzien van rustige color schemes

5. Website design inclusief fullscreen background image

Websites van onder andere restaurants, mode- en ontwerpbureaus, sportmerken, fotografen, maar ook corporate websites en zakelijke portfolio’s maken regelmatig gebruik van een fullscreen background image. Een indrukwekkende achtergrondafbeelding versterkt het merk, product, dienst of de boodschap van een website. Deze layout trend wordt doorgaans gecombineerd met een minimalistisch en elegant webdesign.  

Webdesign trends in 2013: voorbeeld van web design inclusief fullscreen background image


Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van professioneel webdesign, specifiek afgestemd op uw website? Neem dan gerust contact met ons op via het 
contactformulier. De creatieve webdesigners van Connexx Communications informeren en adviseren u graag over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015