Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Marketing » De infographic als krachtig visueel element van online marketing - deel 2

De infographic als krachtig visueel element van online marketing - deel 2

Geplaatst op 21 augustus 2013

Vanwege het informatieve, overtuigende en visueel aantrekkelijke karakter wordt een infographic beschouwd als een essentieel onderdeel van een effectieve content marketing campagne. In deel 1 van dit artikel hebben wij het belang en de voordelen van infographics voor u op een rij gezet. Hieronder wordt een uitleg gegeven over het effectief inzetten van deze information graphics.

Marketing

Infographics zakelijk effectief inzetten 

Voor organisaties dient het uitgangspunt van een effectieve infographic gericht te zijn op het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige content, geheel afgestemd op de behoefte van de doelgroep. De wijze waarop een information graphic wordt ingezet is tevens van sterke invloed op de effectiviteit van uw online marketing campagne. Een interactive infographic maken en aanbieden via bijvoorbeeld Twitter, heeft als voordeel dat u in een kort tijdsbestek een groot publiek kunt aantrekken. Ook het delen van uw informatieve illustratie door uw volgers, connecties en contacten resulteert in het aantrekken van nieuwe bezoekers. Een financiële dienstverlener kan bijvoorbeeld een overzichtelijke infographic aanbieden, waarin een duidelijke uitleg wordt gegeven van verschillende complexe financiële processen. Een ander voorbeeld is een corporate organisatie die aan de hand van een infographic complexe arbeidsprocessen verduidelijkt. Ook voor een webshop kan een interactive infographic ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld het overtuigen van de voordelen van een product, uitleg over het bestel- en retourproces en het visualiseren van handleidingen en instructies. 

Kwalitatieve infographics en SEO   

Het gebruik van information graphics is momenteel erg populair. Infographics helpen namelijk bij het opbouwen van een betere online zichtbaarheid, vanwege onder andere de mogelijkheid om een graphic eenvoudig te kunnen delen via social networks. Een informatieve illustratie wordt door veel lezers als visueel aantrekkelijk, begrijpelijk en overtuigend beschouwd. Een infographic wordt daarom sneller gedeeld dan tekstuele content. Ook andere websites zullen sneller geneigd zijn om uw information graphic over te nemen en vervolgens door te verwijzen naar uw website. Het veelvuldig delen en doorlinken heeft immers een positief effect op uw positie in de zoekmachines. Infographics zijn ook ideaal om via populaire sites zoals Pinterest en Instagram te delen en te verspreiden. Het inzetten van dit visuele communicatiemiddel wordt daarom beschouwd als een krachtig onderdeel van een online marketing strategie.

Kwaliteitsrichtlijnen Google gelden ook voor infographics

Google is momenteel bezig met het opzetten van een nieuw systeem voor het analyseren van gegevens in graphics. Het is daarom van essentieel belang dat infographics, net zoals andere content, ontworpen worden om de eindgebruiker van relevantie informatie te kunnen voorzien. Een information graphic is daarom uitsluitend effectief als de illustratie is voorzien van waardevolle gegevens. Het uiteindelijke doel is om met behulp van een begrijpelijke boodschap aan de informatiebehoefte van de lezer te voldoen. De Google zoekmachine hecht namelijk veel waarde aan kwalitatieve content bij het indexeren en rangschikken van uw website in de zoekmachine. Een illustratie met incorrecte of irrelevante informatie kan daarom als spam worden aangemerkt. Het aanbieden van een informatieve infographic inclusief een kwalitatief geschreven artikel, is uiteindelijk de beste benaderingswijze voor een optimale positie in de zoekmachineresultaten. 

Wilt u graag een specialistisch advies over het opzetten van een doeltreffende online marketing campagne? Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier. Connexx Communications voert graag de gehele online marketing campagne voor u uit.

Lees het eerste deel van het artikel hier.


Gerelateerde artikelen
De infographic als krachtig visueel element van online marketing (deel 1)

 

 

 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015