Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Webdesign » Responsive web design vraagt om een integrale aanpak

Responsive web design vraagt om een integrale aanpak

Geplaatst op 2 januari 2014

De sterke toename van het gebruik  van smartphones en tablets heeft geleid tot een grote revolutie in de webdesign industrie. Vandaag de dag zijn websites daarom ook niet langer beperkt tot de grote beeldschermen. Ook op het beeldscherm van uiteenlopende (mobiele) apparaten is het mogelijk om websites optimaal te tonen. De grootste uitdaging voor een webdesigner is het ontwikkelen van een website die zowel op grote als kleine apparaten kan worden bekeken. Responsive web design (RWD) is een specifieke benadering van webdesign met het doel om websites op verschillende apparaten optimaal weer te kunnen geven. 

 

Webdesign


De basis van responsive web design

De techniek van responsive web design is gebaseerd op een mix van verschillende functies waarmee het mogelijk wordt gemaakt om een website aan te passen aan de kenmerken en eigenschappen van het apparaat, zoals een smartphone of tablet. De functies bestaan uit HTML5, CSS3, media queries, flexibele grids, flexibele schermresolutie en flexibele media. Hieronder worden de verschillende functies beschreven.

HTML5 & CSS3

Zowel HTML5 als CSS3 zijn in staat om een beter hanteerbare code en een betere ondersteuning voor webapplicaties te leveren. Met behulp van beide technieken wordt een uitbreiding van de functionele en grafische mogelijkheden geboden. HTML5 wordt reeds ingezet voor het tonen van bijvoorbeeld video op een mobiel apparaat, ingeval Flash niet wordt ondersteund. HTML5 draagt daarnaast bij aan SEO, oftewel een betere online vindbaarheid.  Een HTML5/CSS3 website wordt beter ondersteund op de browser van verschillende (mobiele) apparaten en kan daarnaast sneller worden geladen.

Media Queries  

Media queries worden gebruikt om de fysieke eigenschappen van het apparaat en de browser te controleren. Met behulp van CSS3 media queries worden de schermafmetingen van de gebruiker in kaart gebracht, waarop vervolgens een passende CSS stylesheet kan worden gekozen. Door gebruik te maken van de juiste stylesheet kan de website ook op een smartphone, of juist een groot breedbeeldscherm worden weergegeven.  

Flexibele grids     

Een flexibele grid, in het Engels bekend als fluid grid, is een uiterst belangrijk en populair onderdeel van een responsive website. Met behulp van een flexibele grid wordt het mogelijk om alle website content schaalbaar te maken en op verschillende posities te presenteren. Een fluid grid controleert de proportionele afmetingen van het design, zodat de website geheel afgestemd kan worden op de beeldschermafmetingen van het gebruikte apparaat.

Volgende week worden de overige functies beschreven die behoren tot de basis van responsive web design. Daarnaast worden aanvullende opties voor een responsive website behandeld. Ook wordt een uiteengezetting gegeven over het verschil tussen een mobiele website en responsive webdesign.


Gerelateerde artikelen
Responsive web design vraagt om een integrale aanpak (deel 2)

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015