Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo logo huisstijl brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Marketing » B2B Marketing tips: leadgeneratie met een krachtige landingspagina

B2B Marketing tips: leadgeneratie met een krachtige landingspagina

Geplaatst op 28 januari 2014

Een aanmerkelijk aantal B2B marketeers beschouwen e-mail marketing als het meest effectieve marketinginstrument voor het stimuleren van online sales. Echter, volgens het overgrote deel van B2B marketeers behoorde leadgeneratie tot de grootste marketing uitdaging van het afgelopen jaar. Met het doel om de omzet in 2013 efficiënt te verhogen, staan zowel organisaties als B2B marketeers voor een grote uitdaging. Een krachtige landingspagina kan hierbij uitkomst bieden. Het creëren en optimaliseren van landingspagina’s is namelijk een uiterst belangrijk en effectief middel om leads te genereren. Vervolgens kunt u met behulp van gerichte lead nurturing, oftewel het voeden van deze groep met relevante content, uw leads converteren naar loyale klanten.

 

Marketing


Succesvolle leadgeneratie met B2B landingspagina’s 

Het belangrijkste element van een succesvolle B2B landingspagina is de boodschap die u op de bezoeker probeert over te brengen. Zowel de titel als de content van de pagina dienen uw boodschap zo duidelijk mogelijk te verwoorden. De informatie op uw landingspagina dient gericht te zijn op de voordelen van uw product of dienst, niet op het promoten van de functies en de producteigenschappen. Daarnaast is het van belang dat u op een persoonlijke wijze, zonder het gebruik van te veel vaktermen, rechtstreeks uw doelgroep aanspreekt. Communiceer met uw doelgroep in hun eigen taal.

De boodschap op uw landingspagina dient uiteraard ook te corresponderen met de boodschap van uw aanbieding, product, dienst of advertentie. Met behulp van een overtuigende call-to-action wordt de bezoeker vervolgens gestimuleerd om erop te klikken. Een optimale afstemming van deze onderdelen zorgt voor een kwalitatieve leadgeneratie en een hogere conversieratio. 

Bepaal het doel van uw landingspagina

De eerste stap bij het creëren van een effectieve landingspagina is het bepalen van het doel van uw landingspagina. De volgende stap is het in kaart brengen van de specifieke doelgroep die u wilt bereiken. Landingspagina’s bevatten doorgaans een korte en krachtige boodschap, inclusief een overtuigende call-to-action ter realisatie van de conversie-doelen. Indien u meerdere marketing campagnes heeft lopen, dan is het van belang dat u een landingspagina voor elke individuele campagne creëert. De landingspagina kunt u bijvoorbeeld integreren in het huidige design van uw website, of u kunt een geheel afzonderlijke webpagina voor elke marketing campagne ontwikkelen.    

Creër een effectief landingspagina webdesign 

Effectieve landingspagina’s beschikken over een korte en bondige tekst, een strak webdesign met de nadruk op de afstemming van visuele elementen, witruimte, afbeeldingen en een duidelijke call-to-action als leadgeneratie tool. Hieronder volgen enkele basisregels voor een doeltreffend webdesign.

 1. Plaats een creatieve paginatitel op een duidelijke locatie op de webpagina, om daarmee de aandacht van de bezoeker te trekken en het doel van de pagina direct te communiceren.
   
 2. Maak gebruik van een tweede titel met een uniek verkoopargument (unique selling proposition, USP), waardoor de bezoeker wordt aangemoedigd om door te lezen.
   
 3. Plaats een bondige en overtuigende tekst over de voordelen van uw product of dienst. Optimaliseer de pagina voor zoekmachines door relevante keywords toe te voegen. Maak daarnaast ook gebruik van kleine paragrafen en opsommingstekens.  
   
 4. Voeg de belangrijkste call-to-action toe, die de bezoeker stimuleert om de gewenste actie te ondernemen.
   
 5. Positioneer de call-to-action op een prominente plek op de pagina. Laat de oproep opvallen door gebruik te maken van witruimte, toegankelijke kleuren en optimaal contrast.
   
 6. Voeg ook interessant en relevant beeldmateriaal toe, zoals een productfoto en een introductievideo. Plaats daarnaast bijvoorbeeld ook reviews en aanbevelingen van klanten op de webpagina.
   
 7. Zorg voor een duidelijke indeling van alle pagina-elementen. Plaats de belangrijkste content altijd boven de vouw (above the fold).

Wilt u graag meer informatie over landingspagina optimalisatie, of advies betreffende het creëren van landingspagina’s, gericht op het stimuleren van leadgeneratie? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. De ervaren webdesigners van Connexx Communications voorzien u graag van deskundig advies op maat.  

 

Gerelateerde artikelen
B2B Marketing tips: verbeter uw conversieratio met A/B testing 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015