Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Marketing » 5 effectieve conversietips - deel 1

5 effectieve conversietips - deel 1

Geplaatst op 8 augustus 2013

De opmars van online ondernemen is steeds duidelijker zichtbaar. Via online kanalen proberen ondernemers extra omzet te behalen, door naast het fysieke retailkanaal ook een webshop te beginnen. Het starten van een webwinkel is slechts het begin van succesvol online ondernemen. Om klanten te kunnen bereiken worden verschillende marketinginstrumenten ingezet, waaronder e-mail marketing, zoekmachine optimalisatie (SEO) en social media. Om de bezoekers daadwerkelijk tot actie aan te zetten, oftewel conversie te realiseren, speelt bijvoorbeeld het design van de website ook een belangrijke rol. Maar wat is nou precies de betekenis van de term conversie en op welke manier wordt op een effectieve wijze online conversie gerealiseerd? In dit tweedelige artikel vindt u een uitgebreide beschrijving en een overzicht van 5 essentiële tips voor meer conversie. 

Marketing

Het begrip conversie

De term conversie heeft betrekking op het overhalen van de bezoeker tot het ondernemen van een bepaalde actie. Voor bijvoorbeeld een webshop wordt conversie gerealiseerd door een bezoeker een product te laten bestellen. Organisaties die niet direct producten of diensten via de website aanbieden, kunnen een bezoeker converteren door een vervolgactie te laten ondernemen. Het aanvragen van een offerte of het maken van een afspraak zijn enkele voorbeelden hiervan. Deze acties kunnen namelijk leiden tot het werven van nieuwe klanten. Aan de hand van conversie optimalisatie kunt u het conversiepercentage van uw website aanzienlijk verhogen. In dit tweedelige artikel worden 5 effectieve tips voor het verhogen van online conversies beschreven.

5 effectieve tips voor online conversie 

Onderstaand vindt u een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten voor het verhogen van conversies.

1. Doeltreffende online marketing = effectieve klantenwerving

Met een passende en doeltreffende online marketingstrategie kunt u de juiste doelgroep aantrekken. Door vervolgens uw bezoekers optimaal te ondersteunen tijdens het zoekproces op uw site, kunt u een sterke toename van conversies realiseren. Een overgroot deel van de internetgebruikers maakt bijvoorbeeld gebruik van een zoekmachine om een product of dienst te vinden. Om hierop in te kunnen spelen kunt u met behulp van een doeltreffend marketinginstrument, zoals zoekmachine optimalisatie (SEO), de zichtbaarheid en vindbaarheid van uw website optimaliseren. Uw website krijgt zodoende een hogere positie in de zoekmachineresultaten. Internetgebruikers, waaronder potentiële klanten, kunnen uw website of webshop daarom snel en gemakkelijk vinden. 

Ook door middel van adverteren in de zoekmachines en affiliate marketing wordt uw doelgroep nog beter bereikt. E-mail marketing is een doeltreffend middel om de relatie met uw klanten te versterken. Social media wordt daarnaast ook gezien als een uiterst belangrijk onderdeel van een online marketingstrategie. Met behulp van social media kunt u een dialoog met uw huidige klanten en uw doelgroep starten. Daarnaast bent u in staat om een groot publiek te bereiken en direct  in contact komen met potentiële klanten. Social media wordt tevens ingezet om een product, dienst of boodschap via de gewenste doelgroep te laten delen en verspreiden.

2. Overzichtelijk design = optimale gebruikerservaring

Door gebruik te maken van een professioneel webdesign wordt de aandacht van bezoekers getrokken en consumenten op een doeltreffende wijze overtuigd van de toegevoegde waarde van uw product of dienst. Het design dient daarom naadloos aan te sluiten op de wensen en verwachtingen van de bezoeker. Gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit en overzichtelijkheid spelen hierbij een belangrijke rol.  Het creëren van een duidelijke indeling, een overzichtelijk productenaanbod en logische navigatie resulteert in een langere gemiddelde bezoektijd en op den duur een hoger conversiepercentage. 

Lees hier het tweede deel van het artikel, met een beschrijving van de overige conversietips.


Gerelateerde artikelen
5 effectieve conversietips - deel 2 

 

 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015