Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Marketing » 3 redenen voor zakelijk gebruik van Social Media

3 redenen voor zakelijk gebruik van Social Media

Geplaatst op 31 augustus 2013

Veel kleine, maar ook grote zakelijke websites hebben de helft van de bezoekers te danken aan Facebook en Twitter. Vooral Facebook is van cruciaal belang voor het genereren van verkeer. Om meer bezoekers naar uw website te kunnen leiden, dient u als ondernemer intensief en doeltreffend gebruik te maken van Facebook en andere sociale netwerken. Het vergroten van uw aanwezigheid op verschillende social networks heeft namelijk een positief effect op het aantrekken van uw doelgroep. Daarbij dient u kwalitatieve en waardevolle content via social media aan te bieden, dat geheel op de informatiebehoefte van uw doelgroep is afgestemd. Ook het aanbieden van relevante oplossingen op uw expertisegebied is een belangrijke voorwaarde voor het binden van bezoekers. Kortom, effectief zakelijk gebruik van social media zorgt voor een sterkte toename van het aantal bezoekers en potentiële klanten naar uw zakelijke website.

Marketing

 

Social media maakt uw organisatie zichtbaar

Tegenwoordig is social media het belangrijkste instrument om online te communiceren en informatie te delen. Sociale netwerken hebben ervoor gezorgd dat gebruikers in staat zijn om sneller, efficiënter en grootschaliger nieuwe relaties aan te gaan. Ook het ontdekken van nieuwe informatie en het aanspreken van een groter publiek wordt snel en eenvoudig met behulp van social networks gerealiseerd. Social media heeft ook een grote invloed gehad op de wijze waarop individuen op sociaal en emotioneel niveau met elkaar omgaan. De verandering in de wijze waarop wij met elkaar communiceren heeft ook effect op de wijze waarop tegenwoordig zaken worden gedaan. 

Online ondernemen is niet meer denkbaar zonder een sociaal element. Door daadwerkelijk online te communiceren, uw doelgroep te bereiken, bestaande klanten en contacten te informeren, voor te lichten, te entertainen en uiteindelijk conversie te realiseren, wordt de online zichtbaarheid en vindbaarheid van uw website aanzienlijk vergroot. Hierdoor kunt u een maximaal online resultaat met uw onderneming behalen.  

Communicatie is de basis voor het opbouwen van relaties

Organisaties die tijd en energie steken in persoonlijke communicatie, zijn sneller in staat om vertrouwen en loyaliteit bij de doelgroep te creëren. Bedrijven die dagelijks via social media met de doelgroep communiceren hebben hierdoor een voorsprong op de concurrenten die geen gebruik maken van dit effectieve marketinginstrument. Consumenten, zakelijke klanten, partners en adviseurs zijn online op zoek naar kennis, innovatie, oplossingen en diensten. Communiceren van informatieve en kwalitatieve content via social media, maar ook het overbrengen van het verhaal achter uw organisatie, merk en kennis op uw expertisegebied zijn van cruciaal belang voor het wekken van vertrouwen en loyaliteit bij uw doelgroep.

Online reputatie is essentieel voor het overtuigen van uw expertise

Consumenten kiezen voor uw organisatie als zij ervan overtuigd zijn dat u onderscheidend bent ten opzichte van de concurrentie. Door middel van het verspreiden van waardevolle content bent u in staat om uw doelgroep te overtuigen van uw onderscheidende kennis en vaardigheden. Bedrijven zijn daarom ook afhankelijk van social media om de doelgroep daadwerkelijk te kunnen overtuigen van hun expertise. Het verspreiden en delen van relevante content via social media heeft als gevolg dat uw doelgroep zowel interesse als vertrouwen krijgt in uw organisatie.

Het dagelijks delen van uw kennis, ervaringen, oplossingen en ook het aangaan van discussies zorgt voor meer vertrouwen en loyaliteit onder uw lezers. Zodra uw contacten en volgers op de sociale netwerken behoefte hebben aan informatie of een oplossing op uw expertisegebied, zullen zij zich sneller tot uw organisatie wenden. Hierdoor kunt u een sterke en betrouwbare online reputatie opbouwen, nieuwe doelgroepen bereiken, meer bezoekers naar uw website leiden en uiteindelijk nieuwe klanten werven. 

Bent u benieuwd naar de zakelijke mogelijkheden op het gebied van social media? Vraag dan gerust vrijblijvend meer informatie aan via het contactformulier. Het team van Connexx Communications adviseert u graag over de mogelijkheden.

 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015