Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Narrowcasting » Video marketing Best Practices: call to action op YouTube channel

Video marketing Best Practices: call to action op YouTube channel

Geplaatst op 9 april 2014

YouTube voegt een nieuwe dimensie toe aan de social media marketing inspanningen van uw organisatie of merk. Net zoals uw brand page of corporate website, dient ook uw YouTube channel geoptimaliseerd te worden om maximale conversie met uw video kanaal te kunnen realiseren. De door u aangeboden online video content dient daarom ook overtuigende calls-to-action (CTA’s) te bevatten.

Een YouTube channel beschikt over drie belangrijke locaties waar u een call-to-action of meerdere CTA’s kunt toevoegen, om uw kijkers de weg te wijzen naar een bepaalde plaats of pagina. Met behulp van de oproep tot actie wordt de kijker vervolgens aangemoedigd om de gewenste actie uit te voeren.

Het doel achter deze video marketing tool is het vergroten van het publiek, het verhogen van YouTube views en het versterken van de betrokkenheid van YouTube-gebruikers.

Narrowcasting


3 primaire locaties voor het plaatsen van een CTA op uw YouTube kanaal
 

1. CTA’s in de ‘About section’ op uw YouTube channel

De “About” of “Over” sectie van uw YouTube channel is de eerste primaire locatie voor het plaatsen van een overtuigende call-to-action. Hierbij wordt de mogelijkheid geboden om nieuwe en terugkerende bezoekers aan te moedigen om uw kanaal te promoten. Voeg daarom een CTA toe die kijkers stimuleert om zich in te schrijven op uw YouTube channel. Zorg daarnaast ook voor een krachtige call-to-action die bezoekers aanspoort tot het delen van uw video content met andere gebruikers. Dit zorgt tevens voor een sterke toename van de zichtbaarheid van uw YouTube kanaal. Hieronder volgt een voorbeeld. 

Video marketing Best Practices: Call to action in Over ons sectie op uw YouTube channel


2. Call-to-action in de beschrijving van uw video content

Een andere belangrijke locatie is de beschrijving van uw video content. Plaats een krachtige call-to-action in uw video-beschrijving, gericht op het aanbieden van aanvullende informatie over de specifieke boodschap die u met de online video content uitdraagt. Kijkers worden hierdoor gestimuleerd om uw brand page of corparate website te bezoeken, of aangemoedigd om direct contact op te nemen met uw organisatie of merk. Voeg daarom ook links toe van gerelateerde webpagina’s met uitgebreide informatie over het onderwerp. Plaats bijvoorbeeld ook links naar relevante YouTube playlists, uw account op verschillende social media sites en andere platformen waar uw online video content wordt aangeboden. Zie hieronder een voorbeeld van een krachtige videobeschrijving.


Video marketing Best Practices: CTA in uw YouTube video beschrijving


3. Calls-to-action binnen uw video content

Daarnaast is het ook van belang om overtuigende CTA´s binnen uw video content te plaatsen. De presentator, stem of voice-over kan de kijker informeren over relevante content, webpagina’s, maar ook over soortgelijke producten of diensten. Daarnaast kunt u ook gebruikmaken van video annotations (aantekeningen) om calls-to-action te benadrukken en de kijker aan te moedigen om de video te ‘Liken’, te delen of commentaar te geven op de video. Maak bijvoorbeeld gebruik van een klikbare tekst of figuur die de kijker navigeert naar de call-to-action.

Video marketing Best Practices: CTA annotations in uw YouTube video content

Met behulp van CTA’s wordt de kijker gedurende het bekijken van uw online video content duidelijk gemaakt welke actie u graag ondernomen ziet worden. Calls-to-action zijn daarom ook uiterst belangrijke marketinginstrumenten die u ondersteunen bij het versterken van de betrokkenheid van YouTube-gebruikers en het realiseren van een optimale conversie op uw kanaal. 

Bent u overtuigd geraakt van de kracht van video marketing en wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden van YouTube? Neem dan gerust contact op met de marketingspecialisten van Connexx Communications. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. 

 

Gerelateerde artikelen
Video marketing Best Practices: optimaliseer uw YouTube kanaal

Video marketing Best Practices: vergroot uw bereik op YouTube

YouTube Marketing: 4 praktische Video Marketing tips

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015