Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Marketing » Het effectief meten van uw content marketing ROI - deel 2

Het effectief meten van uw content marketing ROI - deel 2

Geplaatst op 24 september 2013

Menig organisatie heeft moeite met het definiëren van alle eigenschappen van een content marketing investering, en daarmee samenhangende het meten van de financiële resultaten van een content marketing strategie. De vraag die veelal naar aanleiding van een marketing campagne wordt gesteld, luidt: ‘Wat is daadwerkelijk de ROI (Return on Investment), oftewel het Rendement op de marketing investering?’. Vorige week is een uiteenzetting gegeven van het begrip "Marketing ROI", alsmede het belang van het formuleren van de doelstelling en het resultaat van uw content marketing campagne.   

In dit artikel wordt een beschrijving gegeven van alle online marketing elementen die van invloed zijn op content marketing ROI.

 

Marketing

Het effect van contentmarketing op overige marketing metrics

Hoewel een hoger bezoekersaantal en een aanhoudende stijging van leads middels een succesvolle content marketing campagne kan worden gerealiseerd, zijn ook andere marketing variabelen van invloed op het genereren van conversie en omzetgroei. Om een duidelijk inzicht te krijgen in de ROI op content marketing is het noodzakelijk om de overige marketing metrics (ook wel bekend als KPI’s) mee te nemen in de vergelijking. Kwalitatief hoogwaardige content is namelijk van invloed op verschillende marketing elementen, zoals onder andere de naamsbekendheid, kennisleiderschap, organisch zoekverkeer, positie in de zoekmachines (SEO), betrokkenheid op social media, gebruikerservaring, leadgeneratie en conversie. Bij het meten van het effect van content marketing dient u daarom ook te kijken naar het effect op het weigeringspercentage, het aantal pagina’s dat per bezoek wordt bekeken, het aantal nieuwe bezoekers, contacten, leads, volgers, Fans/Likes, linkbuilding en inkomende links. Dit is nog maar een kleine greep uit de lange lijst van elementen die worden beïnvloed door de inzet van content marketing.

Het resultaat van content marketing in de praktijk meten

Content marketing ROI wordt aan de hand van verschillende marketing variabelen en statistieken gemeten. Het is daarbij van essentieel belang dat u de resultaten analyseert van de marketing elementen die de grootste rol spelen bij het realiseren van de organisatiedoelstellingen en het verbeteren van de bedrijfsresultaten. Aangezien er bij menig organisatie sprake is van het uitvoeren van een grootschalige marketing strategie, zal een groot aantal marketing metrics ook worden toegevoegd aan de analyse, berekening en meting van de resultaten van een content marketing campagne.   

Houd in gedachten dat de resultaten niet direct zichtbaar zullen zijn. Start daarom eerst met het produceren van kwalitatief hoogstaande content en wacht met het uitvoeren van een uitgebreide analyse totdat de eerste significante resultaten zichtbaar zijn. Vervolgens kunt u, indien nodig, uw content marketing strategie aanpassen. Uiteindelijk zal op deze wijze uw leiderschap in het bijbehorende expertisegebied groeien. Als gevolg zal het bezoekersaantal nog verder toenemen, uw doelgroep raakt meer betrokken bij uw organisatie en het bedrijfsresultaat zal na verloop van tijd sterk verbeteren. Het rendement dat u haalt uit uw content marketing strategie zal een einde maken aan uw twijfels over de verhouding tussen ROI en content marketing.     

Heeft uw organisatie ondersteuning nodig bij het uitzetten van een content marketing strategie? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Connexx Communications adviseert en ondersteunt u ook graag gedurende het opzetten van een doeltreffende content marketing campagne.


Gerelateerde artikelen
Het effectief meten van uw content marketing ROI (deel 1) 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015