Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Marketing » Conversie verhogen met een LinkedIn bedrijfspagina - deel 2

Conversie verhogen met een LinkedIn bedrijfspagina - deel 2

Geplaatst op 23 oktober 2013

LinkedIn is een zeer krachtig netwerkmiddel om uw zakelijke contacten te onderhouden, maar ook om een specifieke zakelijke doelgroep te bereiken. Door gebruik te maken van een effectieve LinkedIn marketing strategie, wordt uw online aanwezigheid op het zakelijke netwerk aanzienlijk vergroot. Met behulp van het promoten van uw producten en diensten, het verzamelen van aanbevelingen en het vergroten van uw zakelijke netwerk, bent u in staat om uw website conversie te verhogen en andere LinkedIn gebruikers om te zetten in nieuwe klanten. De eerste tips voor effectief gebruik van LinkedIn heeft u vorige week al kunnen lezen.

Hieronder volgen de overige tips voor een doeltreffende LinkedIn marketing strategie.

 

 

Marketing

Blijf in contact met uw volgers en andere professionals

Op LinkedIn hebben leden ook de mogelijkheid om uw organisatie te volgen. Alle updates van uw bedrijfsprofiel worden zodoende direct weergegeven in de "Timeline" van iedere volger. Nieuwe producten, of een uitbreiding van uw dienstenaanbod kunt u daarom ook eenvoudig met al uw volgers delen. Plaats daarnaast regelmatig nieuwsberichten en andere bedrijfsupdates, zodat al uw connecties op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen uw organisatie. Ook zorgt het dagelijks plaatsen van nieuwe statusupdates voor het versterken van uw online aanwezigheid en het bevorderen van de dialoog tussen u en andere professionals.

Word lid van relevante groepen

Een LinkedIn Group is een plek waar kennis en ervaring wordt gedeeld. Diverse vraagstukken over een bepaald expertisegebied worden in een groep behandeld. Daarnaast worden ook suggesties en oplossingen gegeven voor uiteenlopende problematiek die zich voordoet in een specifiek vakgebied. Door lid te worden van relevante en interessante groepen, kunt u ook profiteren van de voordelen van het lidmaatschap. In een groep wordt het mogelijk om uzelf te profileren, uw expertise over verschillende onderwerpen te delen en in contact te komen met interessante relaties. Participeer daarom in verschillende groepen, reageer actief op lopende discussies, stel relevante vragen en deel uw kennis met andere groepsleden. De groepsleden zullen zich vervolgens sneller tot u wenden voor een advies over een bepaald probleemstuk in uw expertisegebied. Door middel van het claimen van een bepaalde leiderschap in uw expertisegebied, creërt u de mogelijkheid om groepsleden om te zetten in nieuwe klanten. Aanvullende informatie over LinkedIn Groups kunt u in het Learning Center vinden.         

 

Houd uw bedrijfspagina actueel

Uw bedrijfspagina kan worden bezocht door potentiële klanten, zakelijke partners, ex-klanten, vakgenoten, vakgerelateerde specialisten en concurrenten. Uw publieke profiel is daarnaast ook zichtbaar voor gebruikers buiten het LinkedIn netwerk. Een LinkedIn company page wordt doorgaans ook hoog in de zoekmachineresultaten getoond. Het is daarom van belang om met uw bedrijfsprofiel een goed beeld en een duidelijke boodschap naar buiten te brengen. Om de aandacht van de bezoeker vast te kunnen houden en een professionele uitstraling te kunnen waarborgen, is het belangrijk dat u alle gegevens actueel houdt en op een representatieve wijze aanbiedt. Al uw connecties worden daarnaast ook direct op de hoogte gebracht van alle wijzigingen die u doorvoert. Zorg daarom altijd voor een actuele foto en bedrijfslogo. Deel dagelijks een interessant artikel, stel een relevante vraag of plaats een speciaal aanbod via de statusupdate. Houd daarnaast ook uw contactgegevens en uw product- en dienstenaanbod altijd actueel. Op deze manier kunt u al uw zakelijke relaties optimaal onderhouden.

Maak gebruik van LinkedIn statistieken

Via LinkedIn kunt u tevens het bezoekgedrag op uw bedrijfspagina analyseren. Via de tab "Insights" worden de statistieken over het bezoek aan uw bedrijfsprofiel weergegeven. De Insights worden onderscheiden in statistieken voor de bedrijfspagina en voor alle volgers. Statistieken worden getoond over onder andere het aantal pageviews, bezoekers en het aantal volgers. De statistieken worden verdeeld in verschillende categorieën, waaronder algemeen, loopbanen, alsmede de categorie producten en diensten. Daarnaast worden ook demografische statistieken over alle volgers en bezoekers getoond. Alle Insights beschikken over waardevolle informatie over het gebruik en effectiviteit van uw LinkedIn bedrijfspagina. Aan de hand van de statistieken kunt u de online strategie van uw LinkedIn company page bijsturen, om optimale aanwezigheid, leadgeneratie en conversie via het zakelijke netwerk te kunnen realiseren.  

Wilt u graag aanvullende informatie over het uitzetten van een succesvolle LinkedIn marketing strategie? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Connexx Communications informeert en adviseert u graag over het opzetten van een doeltreffende online strategie.

 

Gerelateerde artikelen
Conversie verhogen met een LinkedIn bedrijfspagina (deel 1)

 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015