Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Marketing » Call to action: ontwerp een overtuigende CTA

Call to action: ontwerp een overtuigende CTA

Geplaatst op 11 januari 2014

Het doel van een call-to-action (CTA), oftewel een oproep tot actie, is om de aandacht van uw bezoekers te trekken, vast te houden en vervolgens te overtuigen om een bepaalde actie te ondernemen. Bij het creëren van een overtuigende call-to-action spelen 3 factoren een belangrijke rol, namelijk:

  1. content
  2. ontwerp 
  3. locatie

De eerste stap bij het ontwikkelen van een CTA is het schrijven van een overtuigende tekst. Met behulp van een sturende tekst wordt de bezoeker verleid tot het doen van een specifieke handeling. De volgende stap is het design en de locatie op de webpagina. Beide factoren spelen ook een fundamentele rol bij het verwezenlijken van overtuigende call-to-actions. Hieronder zetten wij 2 praktische ontwerptips voor u op een rij.

Marketing


Tip 1: Stem de grootte van een call to action af op uw website

Een oproep tot actie wordt over het algemeen aangeboden in de vorm van een button, banner of tekstlink. De button is de meest populaire vorm. Hiermee wordt doorgaans ook de hoogste conversieratio gerealiseerd. De ideale grootte van een CTA hangt af van de indeling van de overige elementen op uw webpagina. Een call-to-action dient groot genoeg te zijn om de aandacht van uw bezoeker te grijpen, zonder dat het als spam wordt aangezien door te nadrukkelijk op de pagina aanwezig te zijn. Daarnaast bezoeken internetgebruikers uw website uiteraard niet met het doel om te zoeken naar uw CTA. Zorg daarom dat het ontwerp van uw call-to-action niet te klein is.

Tip 2: Houd de aandacht van uw bezoeker vast met een overzichtelijke CTA

Zowel de kleur als de lettertype zijn van invloed op de effectiviteit een CTA. Door gebruik te maken van contrasterende kleuren kunt u de oproep tot actie duidelijk laten opvallen tussen alle andere pagina-elementen. Contrasterende kleuren trekken de aandacht en vergroten de kans dat bezoekers uw call-to-action zien. Hieronder volgen enkele praktische tips.

  • Zorg ervoor dat het kleurgebruik goed is afgestemd op de overige kleuren en stijlen die op uw webpagina worden gebruikt.
  • Geef de button bijvoorbeeld een unieke kleur, die niet door andere elementen van de pagina worden toegepast.
  • Houd de aandacht van uw bezoeker vast door gebruik te maken van een combinatie van opvallende lege blokken, subtiele verwijzingen en goed leesbare lettertypen.
  • Vermijd het gebruik van decoratieve lettertypen.
  • Zorg er tevens voor dat de achtergrondkleur geen negatieve invloed heeft op de zichtbaarheid van de content.

Om uw conversie-doelen te realiseren is het belangrijk om regelmatig de prestaties van uw call-to-actions te testen. Experimenteer met verschillende ontwerpen, teksten, locaties op uw webpagina’s en variaties in kleuren. Door het toepassen van een succesvolle strategie voor het ontwerpen en aanbieden van uw CTA’s, zult u binnen een kort tijdsbestek een hogere conversieratio weten te realiseren. 

Heeft u advies nodig bij het bepalen van een online strategie, ter realisatie van uw conversie-doelstellingen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Connexx Communications voorziet u graag van deskundig advies op maat.

 

Gerelateerde artikelen
Call to action: positie van de CTA op uw website 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015