Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Narrowcasting » YouTube Marketing: 4 praktische Video Marketing tips

YouTube Marketing: 4 praktische Video Marketing tips

Geplaatst op 23 november 2013

Video marketing is een van de snelst groeiende vormen van online marketing. Met behulp van online video marketing is een onderneming in staat om op een persoonlijke en visuele wijze met de beoogde doelgroep te communiceren. Dit effectieve marketinginstrument wordt daarom steeds vaker ingezet voor zowel het uitvoeren van B2B als B2C marketing campagnes. YouTube is op dit moment de grootste website voor het delen van video’s en behoort daarnaast tot de top 3 van de meest bezochte websites wereldwijd. Daarnaast is de video-sharing site, dat onderdeel is van Google, de op één na grootste zoekmachine ter wereld. YouTube telt meer dan 800 miljoen unieke bezoekers per maand en wordt daarom beschouwd als het belangrijkste medium voor het uitvoeren van een effectieve video marketing campagne.  

Narrowcasting


Online vindbaarheid van uw YouTube video’s

YouTube wordt ingezet om de merkidentiteit en merkbeleving van een organisatie te versterken, maar ook voor het aantrekken van meer bezoekers naar de website van de onderneming. Door kwalitatief goede video content te creëren zal uw video sneller door uw publiek worden gedeeld en uiteindelijk ook door een aanzienlijk groter aantal gebruikers worden bekeken. De doelstelling bij een video marketing campagne is daarom ook het creëren en aanbieden van kwalitatieve video’s. Aangezien YouTube eigendom is van Google wordt alle gedeelde video content ook automatisch door de Google zoekmachine geïndexeerd. Een veelvuldig bekeken video krijgt niet alleen een hoge positie in de resultaten van YouTube, maar ook een optimale positie in de organische zoekresultaten van Google.

4 praktische tips voor effectieve YouTube marketing

Door middel van het optimaliseren van uw YouTube video’s bent u in staat om de vindbaarheid en online traffic van uw video’s te maximaliseren. Dit wordt onder andere gerealiseerd door uw video’s af te stemmen op populaire keywords. Aan de hand van enkele eenvoudige tips kunt u met uw video ook een hoge positie in de Google zoekmachine behalen. Hieronder volgen 4 praktische tips voor een krachtige inzet van YouTube marketing.

1. Video Research Tools

YouTube beschikt over eigen video research tools, waaronder een hulpprogramma voor keywords om relevante keywords te vinden en als uitgangspunt te gebruiken voor het creëren van een video. Onderzoek welke video’s populair zijn in uw vakgebied en welke Google zoekopdrachten veelvuldig door uw doelgroep wordt uitgevoerd. Aan de hand van de resultaten kunt u een passend onderwerp voor uw video kiezen. De video sluit zodoende aan bij populaire keywords en de informatiebehoefte van uw doelgroep. Daarnaast dient de video uiteraard ook aan te sluiten bij uw expertisegebied.  

2. Video SEO

Vergelijkbaar met organische zoekmachine optimalisatie (SEO) speelt de video titel ook een essentiële rol bij YouTube video marketing. Zorg daarbij voor een video titel met maximaal 66 tekens. Een langere titel wordt namelijk door de zoekmachine genegeerd. Ook het toevoegen van het belangrijkste keyword in de titel is belangrijk voor video optimalisatie. In de video-omschrijving, oftewel de meta-omschrijving dient u de belangrijkste keywords toe te voegen, inclusief enkele relevante long-tail keywords en diverse synoniemen (Latent Semantic keywords). Een optimale omschrijving telt maximaal 160 tekens. Zorg er tevens voor dat er minimaal 5 relevante keywords als video tags worden toegevoegd. Maak daarnaast ook gebruik van een video-sitemap, zodat Google uw video’s direct kan vinden en alle video’s sneller in de zoekresultaten worden getoond.   

Lees volgende week de overige twee tips voor effectieve YouTube marketing

 

Gerelateerde artikelen
YouTube Marketing: 4 praktische Video Marketing tips (deel 2) 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015