Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Marketing » Instagram brengt uw organisatie in beeld

Instagram brengt uw organisatie in beeld

Geplaatst op 28 augustus 2013

Social media maakt tegenwoordig een onmisbaar deel uit van ons dagelijks leven. Tegen het einde van 2012 zal Facebook al meer dan een miljard gebruikers tellen. Twitter wordt daarnaast ingezet als een van de belangrijkste communicatiemiddelen bij grote evenementen, wereldwijde gebeurtenissen en andere ontwikkelingen. LinkedIn wordt over de hele wereld gebruikt als het online netwerk voor bedrijven en professionals. Als ondernemer is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de verschillende mogelijkheden en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van social media. Door bewust te zijn van alle toepassingsmogelijkheden van social media, bent u in staat om uw internet marketing strategie hier optimaal op af te stemmen. Een voorbeeld van een nieuwe ontwikkeling is het gebruik van Instagram als effectief onderdeel van een online marketing strategie. In dit artikel wordt beschreven hoe u met uw organisatie optimaal gebruik kunt maken van Instagram.

Marketing


Wat is Instagram?

Instagram is een applicatie (app) waarmee u foto’s kunt maken en met behulp van de app vervolgens digitaal kunt filteren. Via Instagram en diverse andere social networks kunt u de foto eenvoudig delen. Instagram is een gratis app die zowel op de iPhone, iPad, iPod touch en Android smartphones kan worden gebruikt. Via de ‘iTunes App Store’ en ‘Google Play’ kunnen gebruikers de Instagram app downloaden. Sinds de lancering in oktober 2010 telt de app meer dan 80 miljoen gebruikers en het aantal zal naar verwachting in oktober 2012 de 100 miljoen overschrijden. De foto app trok in eerste instantie de aandacht van jongeren en jonge professionals, totdat internet marketeers tot de ontdekking kwamen dat de app ook uiterst geschikt is voor bedrijven om hun producten of diensten onder de aandacht te brengen. 

Waarom is Instagram geschikt voor uw organisatie?

Instagram is niet alleen een app, maar ook een social network waar gebruikers de gedeelde foto’s van andere gebruikers kunnen volgen. Elke gebruiker beschikt daarom ook over een eigen account. Als organisatie kunt u foto’s uploaden, waarop al uw huidige volgers vervolgens commentaar kunnen geven, of met behulp van de “Like” button hun bewondering kunnen tonen voor uw foto’s. Sinds de overname van Instagram door Facebook in april 2012, wordt een foto met behulp van de “Like” button op het Facebook profiel van de gebruiker weergegeven. Deze ontwikkeling is bijzonder interessant voor bedrijven die snel en effectief nieuwe doelgroepen aan de organisatie willen binden. Kortom, Instagram biedt de mogelijkheid om snel en eenvoudig een enorm groot publiek te bereiken.

Zakelijk optimaal gebruik maken van Instagram 

De richtlijnen voor optimaal gebruik van Instagram zijn identiek aan de social media strategie die wordt ingezet bij andere social networks. Bij het gebruik van Instagram is het van belang dat u dagelijks unieke foto’s plaatst. Zorg daarbij altijd voor nieuwe afbeeldingen die exclusief via uw account op Instagram worden gedeeld. Hierdoor wekt u sneller vertrouwen bij uw doelgroep en kunt u loyale klanten aan uw bedrijf binden. Door bijvoorbeeld een voorproef (sneak preview) van een nieuw product te delen, zullen uw volgers sneller geneigd zijn om uw foto via andere social networks te delen. Ook kunt u zeer doeltreffend via Instagram een informatieve en overtuigende infographic delen. Daarnaast kunt u ook uw doelgroep betrekken door andere gebruikers aan te moedigen om uw organisatie, product of dienst met behulp van een foto op Instagram te delen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een foto maken van een specifieke actie of handeling met uw product en deze vervolgens via Instagram uploaden. Op deze wijze creëert u meer sociale samenhang met uw doelgroep, waardoor u na verloop van tijd een vruchtbare relatie met uw (potentiële) klanten kunt opbouwen.

Wilt u meer informatie ontvangen over een effectieve online marketing strategie? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Het team van Connexx Communications informeert en adviseert u graag over de mogelijkheden.

 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015