Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Marketing » Conversie optimalisatie: stem content af op uw Marketing Funnel

Conversie optimalisatie: stem content af op uw Marketing Funnel

Geplaatst op 11 februari 2014

Content marketing behoort tegenwoordig tot een van de meest krachtige onderdelen van een online marketing strategie. Niet alleen in Business-to-Business (B2B) markt, maar ook in de Business-to-Consumer (B2C) markt wordt dit effectieve marketinginstrument steeds vaker ingezet. Een content marketing strategie richt zich op het wekken van vertrouwen bij de beoogde doelgroep, het genereren van kwalitatieve leads, het vergroten van de betrokkenheid van prospects en versterken van de loyaliteit van huidige klanten.

Het aanbieden en verspreiden van inspirerende content vormt de basis van deze marketingbenadering. Het doel achter deze online marketing strategie is het effectief converteren van een bezoeker naar een lead en kwalitatieve leads naar loyale klanten. Content marketing dient daarom als basis voor conversie optimalisatie, waarbij de webcontent nauwkeurig wordt afgestemd op elke fase van het verkoopproces.

Marketing


Relevante content voor elke fase van de verkoopcyclus

Om prospects effectief door uw marketing funnel te kunnen navigeren, dient u relevante en inspirerende content af te stemmen op de informatiebehoefte van zowel uw leads als prospects. De webcontent dient gericht te zijn op:

  • Het aandragen van ideeën en het bieden van oplossingen voor vraagstukken binnen uw vakgebied, specifiek afgestemd op vragen, behoeften of problemen die onder de doelgroep leven.
  • Het aanbieden van waardevolle en kwalitatieve informatie.
  • Het wekken van vertrouwen en het stimuleren van de geloofwaardigheid van uw organisatie, merk, product of dienst.
  • Het starten van een dynamisch dialoog, het binden van de doelgroep en het ontwikkelen van vruchtbare klantrelaties.

Het aanbieden van content wordt in drie fasen opgesplitst: 

1. Aantrekken (Attract)
2. Voeden (Nurture)
3. Converteren (Convert)

Bovengenoemde fasen kunnen elkaar enigszins overlappen. Het uitgangspunt hierbij is dat de meest relevante content op het juiste moment beschikbaar wordt gesteld. Bezoekers kunnen de informatie zelfstandig op uw website vinden, of de webcontent wordt aan de hand van uw lead nurturing strategie aangeboden. Hieronder volgt een uitgebreide beschrijving van de verschillende fasen.

Fase 1: Aantrekken (Attract)     

Start met het creëren van content die direct gerelateerd is aan de probleemstelling en de daarbij behorende oplossing die u wilt aanbieden. De informatie dient leads aan te trekken die reeds op zoek zijn naar een doeltreffende oplossing. Vervolgens kunt u webcontent aanbieden die door uw belangrijkste (potentiële) klanten als waardevol wordt beschouwd, zonder dat de informatie direct betrekking heeft op uw product of dienst. Door uw leads gedurende een langere periode te voeden met overtuigende informatie, bent u in staat om de nut en noodzaak van uw oplossing verder uit te bouwen voordat diverse leads daadwerkelijk zelf het probleem hebben opgemerkt. Zodra leads zich bewust worden van dit probleem, bestaat er reeds een vertrouwen en verbondenheid met uw merk of onderneming. De leads zullen daarom eerder uw onderneming benaderen voor het verkrijgen van informatie, in plaats van zich te wenden tot uw concurrenten.    

Fase 2: Voeden (Nurture)

Zodra de leads eenmaal zijn aangetrokken en uw merk of organisatie beter leren kennen, is het van belang dat uw leads worden overtuigd van de toegevoegde waarde van uw oplossing. Prospects worden zodoende gestimuleerd om hun bezwaren tegen een eerste online aankoop te overwinnen. Als onderdeel van uw lead nurturing strategie dient uw webcontent gericht te zijn op het aanbieden van case studies, best practises, ROI berekeningen, productgerichte webinars en blog posts. De situatie kan zich bijvoorbeeld voordoen dat bepaalde prospects bezwaar hebben tegen de prijs. Met behulp van sterk beargumenteerde content, en het aanbieden van een eenvoudig ROI rekenmodel, kunt u prospects overtuigen van de toegevoegde waarde van uw oplossing.     

Fase 3: Converteren (Convert)

Uw content marketing inspanningen kunnen ook het uiteindelijke verkoopproces stimuleren. Het maakt daarbij geen verschil of de informatie geleverd wordt door uw sales team, via uw website wordt aangeboden of via bijvoorbeeld een direct mail campagne. Sterk overtuigende webcontent in de vorm van case studies, ROI praktijkvoorbeelden en berekeningen, white papers, productgerichte webinars, live demo’s, vergelijkingsrapporten, inspirerende blog posts en landingspagina’s hebben immers allemaal een positieve impact op de aankoopbeslissing.   

Bent u benieuwd geraakt naar de mogelijkheden op het gebied van content marketing, conversie optimalisatie en het ontwikkelen van een online marketing funnel? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. De marketingspecialisten van Connexx Communications adviseren u graag over de mogelijkheden, specifiek afgestemd op uw organisatie en uw doelstellingen.

 

Gerelateerde artikelen
Conversie optimalisatie: een effectieve lead nurturing strategie 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015