Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Marketing » Conversie optimalisatie: een effectieve lead nurturing strategie

Conversie optimalisatie: een effectieve lead nurturing strategie

Geplaatst op 14 februari 2014

Elke organisatie is gebaat bij het effectief voeden van leads. De intentie hierbij is het succesvol converteren van een lead naar een tevreden klant, door geregeld overtuigende content aan te bieden. Aangezien het overgrote deel van uw leads niet direct bereid zijn om gebruik te maken van uw diensten of producten, is het van groot belang om ervoor zorg te dragen dat potentiële klanten voor uw organisatie kiezen, zodra op enig moment de behoefte ontstaat om uw product of dienst aan te schaffen. Door het uitzetten van een effectieve lead nurturing strategie bent u in staat om uw leads en prospects te voeden met relevante content, tot het moment dat de aankoopbereidheid bij deze groep aanwezig is.

Marketing


Lead nurturing heeft betrekking op het intensief onderhouden van contact met uw leads en prospects, totdat deze bereid zijn om zaken met u te doen. Door uw doelgroep te voeden met educatieve en klantgerichte content, ontstaat er een bepaald vertrouwen en verbondenheid met uw organisatie. Zodra de behoefte naar uw product of dienst aanwezig is, dan zal de lead sneller voor uw bedrijf kiezen en middels online conversie via uw website worden omgezet in een loyale klant. Hieronder volgen enkele praktische tips voor het effectief voeden van uw leads.

Houd uw leads warm met een gerichte drip e-mail marketing campagne

Een uitgebreid Customer Relationship Management (CRM) systeem beschikt over een verscheidenheid aan lead nurturing campagnes, ook wel bekend als drip marketing campagnes. Kies een passende campagne waarmee op vooraf ingestelde tijdstippen automatisch een serie van informatieve e-mails naar uw leads wordt verstuurd. De e-mails worden met vaste intervallen verstuurd, zodat een lead gedurende een langere periode wordt gestimuleerd om de gewenste actie te ondernemen. Zodra een bezoeker bijvoorbeeld een ebook via uw website heeft gedownload, dan kunt u ervoor kiezen om enkele dagen later een e-mail te sturen met een nieuwe aanbieding. Het is van essentieel belang dat elke e-mail over informatieve, educatieve en relevante content beschikt. Zorg daarnaast voor een persoonlijk bericht, door de naam van iedere individuele ontvanger toe te voegen. Een kwalitatief CRM-systeem kan dit automatisch voor u verzorgen.

Stuur maandelijks een email nieuwsbrief naar uw leads en prospects  

Een email nieuwsbrief is een krachtige tool om uw leads te voeden met actuele, boeiende en relevante content. Email nieuwsbrieven zijn niet alleen kostenefficiënt, maar ook een krachtig middel om waardevolle en overtuigende informatie aan potentiële klanten te verstrekken. Een CRM-systeem beschikt doorgaans ook over de optie om verschillende ontwerpsjablonen te gebruiken voor het creëren van een eigen email nieuwsbrief. Daarnaast kunt u uiteraard ook gebruikmaken van een reeds door u ontworpen nieuwsbrief.  

Maak gebruik van e-commerce email marketing software

Een effectieve lead nurturing strategie houdt in dat de communicatie met leads plaatsvindt op basis van hun segment, de fase in de e-commerce sales funnel - oftewel de verkoopcyclus - en de actie die door een lead op uw website wordt ondernomen. Aan de hand van marketing automation software kunt u effectief leads kwalificeren, content aanbieden op basis van bezoekgedrag en gerichte (drip) e-mail marketing campagnes monitoren, bijsturen en optimaliseren. Marketing automation is een totaaloplossing voor e-mail marketing, lead nurturing, online marketing campagnes, website analyse en rapportages. Het integreren van marketing automation software kost de nodige tijd en investering. Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf kan het proces enkele weken in beslag nemen, echter het rendement op de investering (ROI) zal snel zichtbaar zijn. Indien u gebruik gaat maken van marketing automation software, dan is het van belang om in eerste instantie uw marketing campagne te richten op uw beste leads. 

Meet de resultaten van uw e-mail marketing campagne

Zodra uw lead nurturing e-mail of nieuwsbrief is verzonden, dan is het uitermate belangrijk om de resultaten van uw campagne te analyseren. Met behulp van uw email marketing software of marketing automation software kunt u onder andere de openratio (open rate), doorklikratio (click-through rate) en het aantal doorgestuurde e-mails (forward rate) meten. Daarnaast is het ook mogelijk om eenvoudig te meten of de mailing is geopend, welke leads de e-mail hebben bekeken en hoe vaak de informatie is gelezen. Indien uit de resultaten naar voren komt dat zowel de open rate als click-through rate laag zijn, dan is het noodzaak dat u de content van uw e-mail of nieuwsbrief aanpast, zodat de informatie beter aansluit bij de informatiebehoefte van uw doelgroep.

Daarnaast kunt u uit de resultaten opmaken dat enkele ontvangers uw e-mail meerdere malen lezen en/of de e-mail doorsturen naar anderen. Deze resultaten geven een indicatie van het aantal ontvangers die bijzonder geïnteresseerd zijn in de door u aangeboden content. Deze ontvangers worden als potentiële "hot" leads getypeerd. Aan de hand van de analyseresultaten kunt u ervoor kiezen om deze specifieke groep persoonlijk te benaderen, met als doel om deze "hot" leads om te zetten in klanten.   

In het volgende artikel rond het thema “conversie optimalisatie”, volgt een uitgebreide uiteenzetting over het starten van uw eerste lead nurturing campagne, aan de hand van het opzetten en uitvoeren van een krachtige drip e-mail marketing campagne. 

Wilt u graag een specialistisch advies over het opzetten van een doeltreffende lead nurturing strategie? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. De marketingspecialisten van Connexx Communications adviseren u graag over alle facetten die voor uw online marketing strategie van belang zijn.

 

Gerelateerde artikelen
Conversie optimalisatie: stem content af op uw Marketing Funnel 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015