Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Webdesign » Responsive webdesign

Responsive webdesign

Geplaatst op 1 augustus 2013

Sinds de komst van onder andere smartphones, tablets en netbooks is mobiel internet niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Als gevolg hiervan is ook het internetgebruik via een mobiel apparaat de afgelopen jaren explosief toegenomen. Om op deze trend in te kunnen spelen is het noodzakelijk dat een webdesign in staat is om zich feilloos aan te passen aan de schermgrootte van verschillende apparaten. De techniek van responsive webdesign biedt hiervoor een complete en duurzame oplossing.

Responsive design

Met behulp van responsive design wordt het ontwerp en de stijl van de websiteresponsive webdesign geoptimaliseerd voor de resolutie en de grootte van het beeldscherm van de bezoeker. De tekst, video’s, afbeeldingen, applicaties en navigatie worden automatisch aangepast aan de kenmerken van het beeldscherm van het apparaat. Door gebruik te maken van responsive webdesign kunnen gebruikers van mobiele apparaten, compacte notebooks en diverse mobiele handsets daarom ook volledige toegang krijgen tot uw site.

Mobiele website

Bedrijven kunnen een zakelijke website op een aantal manieren mobielvriendelijk maken. Echter biedt de techniek van responsive web design een duurzame oplossing voor een groeiende verzameling van browsers en apparaten. De lay-out van de responsive website wordt automatisch aangepast aan de grootte van elk type beeldscherm. Bezoekers die beschikken over een optimale resolutie hebben toegang tot al uw content en alle beschikbare applicaties. Daarnaast kan ervoor gekozen worden om een gebruiker met een mobiel apparaat slechts toegang te verlenen tot relevante content op uw zakelijke website. Volledig afgestemd op de mobiele gebruiker zijn slechts bepaalde functies van de site in de mobielvriendelijke lay-out zichtbaar.

Wat is responsive webdesign?

Responsive webdesign is een specifieke benadering die ontwerpers hanteren bij het creëren van een website. Een responsive web design wordt functioneel voor compacte mobiele apparaten ontworpen. Vervolgens wordt de inhoud, de afbeeldingen, alle functies en navigatie uitgebreid om naadloos aan te sluiten op een groter beeldscherm. Het mobielvriendelijke ontwerp maakt gebruik van een flexibel raster (fluid grid) en flexibele media. In een flexibel raster kan alle content op verschillende posities, schaalbaar worden gepresenteerd. De fluid grid wordt zodoende direct aangepast aan het apparaat van de gebruiker. Een responsive site detecteert automatisch de grootte van de browser en reorganiseert het ontwerp om een ideale weergave op het beeldscherm te creëren.

Voordelen van responsive website design

Een mobielvriendelijke lay-out verhoogt de gebruiksvriendelijkheid en het gebruiksgemak van een website. Responsive designs zijn daarom ook van essentieel belang om het aantal bezoekers op uw website aanzienlijk te verhogen. De kans is klein dat gebruikers van mobiele apparaten zullen terugkeren naar een site die niet optimaal wordt weergegeven op het beeldscherm. Om klanten aan te blijven trekken is het voor vele organisaties daarom noodzakelijk om een professionele website te optimaliseren voor mobiele apparaten en verschillende beeldschermen. Bovendien is het overbodig om een aparte "mobiele" site voor ieder afzonderlijk apparaat te realiseren, door eenvoudigweg een responsive design voor uw website te ontwerpen.

Wilt u graag meer informatie over responsive webdesign? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Connexx Communications beantwoordt graag al uw vragen.

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015