Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Marketing » Social media trend: Pinterest marketing voor bedrijven

Social media trend: Pinterest marketing voor bedrijven

Geplaatst op 15 november 2013

Pinterest heeft zijn waarde bewezen als platform voor het aanbieden en verspreiden van content ter versterking van online merkidentificatie en merkbeleving. Steeds meer B2C marketeers maken daarom ook gebruik van het social network om informatie over hun producten en diensten te delen met andere gebruikers. Zowel grote als kleine ondernemingen, diverse merken en verschillende winkels maken intensief gebruik van Pinterest.

Tot op heden was er geen mogelijkheid om onderscheid te maken tussen een zakelijk account en een persoonlijk account. Pinterest heeft hierop ingespeeld door een nieuwe functionaliteit te introduceren, waardoor organisaties nog beter worden ondersteund bij het gebruik van het social network. Gisteren kondigde het platform aan dat organisaties zich kunnen aanmelden voor hun eigen professionele account, of hun bestaande profiel kunnen omzetten met behulp van de nieuwe ‘Pinterest for Business’ optie.

Marketing


Pinterest for Business: nieuw element in uw social media marketing strategie

Voor het aanmelden of het omzetten van een bestaand account dienen bedrijven akkoord te gaan met de nieuwe algemene voorwaarden. Daarmee kunt u direct profiteren van een breed scala aan voordelen. Gebruikers met een zakelijke account kunnen bijvoorbeeld de ‘Pin It button’ en een ‘Follow button’ op hun website plaatsen, om zodoende het delen van content te vergemakkelijken. Daarnaast zullen bedrijven updates ontvangen over toekomstige producten en diensten, die worden aangeboden ter verbetering van de mogelijkheden van het social network. Ook zal Pinterest diverse Merk-accounts voorzien van case-studies en ’best practices’, om de beste ondersteuning te bieden bij het optimaliseren van content voor het platform.

Pinterest for Business - marketing tips

De voordelen van een zakelijk account op het social network

De meerderheid van alle Pinterest gebruikers bekijken content op het social network om op de hoogte te blijven van alle nieuwe trends. Daarnaast proberen gebruikers via het sociale netwerk regelmatig in contact te blijven met verschillende organisaties. Het is daarom ook logische stap geweest om een nieuwe functionaliteit te introduceren, specifiek toegesneden op de behoeften van bedrijven. Pinterest’ Product Manager Cat Lee gaf in de officiële aankondiging aan dat het sociale netwerk hiermee bedrijven optimaal probeert te ondersteunen bij het aanbieden van kwalitatieve content op het social network. Ook de ‘Pin It buttons’ en ‘Follow buttons’ versterken social media marketing inspanningen, gericht op het starten van een uniek dialoog tussen de organisatie en de gewenste doelgroep. Naar verwachting zal de nieuwe functionaliteit de komende maanden tevens nieuwe professionals en bedrijven aantrekken die diverse Pinterest marketing campagnes zullen ontwikkelen en uitvoeren op het social network. 

Pinterest marketing - Pin It button

Pinterest marketing - Follow button

 

 

 

 

 

 

 

 

Een overzicht van de nieuwe Pinterest functies        

Zowel voor de zakelijke als de persoonlijke accounts heeft Pinterest naast de ‘Pint It button’ en de ‘Follow button’ een Profile Widget en een Board Widget geïntroduceerd. U kunt zelf Buttons en Widgets aanmaken en vervolgens op uw site plaatsen, zodat bezoekers snel op de hoogte worden gebracht van uw activiteit op Pinterest en daarnaast direct uw Boards kunnen volgen. Met de introductie van de Secret Boards functie wordt tevens de mogelijkheid geboden om Boards te creëren, zonder deze direct te delen met alle andere gebruikers. De Secret Boards kunnen bijvoorbeeld alleen zichtbaar zijn voor de gebruiker, maar ook een collega, vriend of familielid kan worden uitgenodigd om de boards te kunnen bekijken.

Pinterest marketing - promotions

Wilt u graag een specialistisch advies over het opzetten van een doeltreffende online strategie, inclusief een social media marketing campagne op maat? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulierConnexx Communications adviseert u graag over alle mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015