Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Marketing » Call to action: positie van de CTA op uw website

Call to action: positie van de CTA op uw website

Geplaatst op 14 januari 2014

Diverse factoren spelen een essentiële rol bij het creëren van een overtuigende call-to-action. De 3 belangrijkste factoren betreffen:

  1. Content 
  2. Ontwerp
  3. Locatie

In het eerste artikel van deze reeks hebben wij reeds gesproken over het design van een CTA, waarbij tevens twee ontwerptips uitgebreid zijn beschreven. In dit artikel gaan wij nader in op het stimuleren van conversies door een call-to-action op een ideale positie te presenteren. Hieronder volgen 2 praktische tips voor het plaatsen van de CTA op uw webpagina. 

Marketing

 

Tip 1: Plaats de CTA op een duidelijk zichtbare locatie

Zodra een bezoeker op uw webpagina belandt, is het van belang dat de oproep tot actie direct opvalt. Niet alleen de belangrijkste elementen van uw pagina, maar ook uw CTA dient “boven de vouw” zichtbaar te zijn. Door de belangrijkste content hoog genoeg op de webpagina te plaatsen, wordt het voor een bezoeker mogelijk om direct de informatie te bekijken, zonder daarvoor eerst naar beneden te moeten scrollen. Om uw conversie-doelen te bereiken dient u de CTA daarom ruim boven de vouw te plaatsen. Daarnaast is het ook verstandig om een call-to-action onderaan de webpagina te plaatsen. Na het lezen van uw blogartikel of boodschap wordt de lezer direct geprikkeld om actie te ondernemen. Stimuleer de bezoeker bijvoorbeeld ook door het plaatsen van een oproep tot actie naast de omschrijving of afbeelding van een product. 

Tip 2: Zorg altijd voor de juiste afstemming van relevante CTA’s op uw webpagina

Het aanbieden van meerdere call-to-actions op één webpagina kan van positieve invloed zijn op het vasthouden van de aandacht van uw bezoekers. Het aantal CTA’s hangt af van het doel van de webpagina. Bied u via uw webpagina bijvoorbeeld de mogelijkheid om een catalogus te downloaden, zorg dan dat de call-to-actions uitsluitend betrekking hebben op de optie om de catalogus te downloaden. Landingspagina’s zijn goede voorbeelden van webpagina’s die met behulp van één relevante CTA de bezoeker probeert te verleiden om actie te ondernemen. Een inschrijfformulier is bijvoorbeeld een effectieve call-to-action voor een landingspagina.    

Op de homepage van een website komen doorgaans meerdere CTA’s voor. Het primaire doel van een call-to-action is om de bezoeker de juiste richting op te sturen. Bied daarom een relevante CTA voor elk niveau van de Sales Funnel (ook wel bekend als verkooptrechter), zodat een bezoeker op een call-to-action kan klikken die het beste aansluit bij de reden voor het bezoeken van uw website. Indien u gebruik maakt van meerdere CTA’s op een webpagina, zorg er dan voor dat u de meest relevante laat opvallen door de CTA in een groter formaat op een duidelijk zichtbare positie te presenteren. Hierdoor kunnen lezers duidelijk zien wat uw belangrijkste boodschap, oftewel de belangrijkste oproep tot actie is. Vermijd het gebruik van irrelevante of buitengewoon veel CTA’s op één webpagina. Dit zorgt niet alleen voor een chaotische indruk, maar het verstoort ook de leesbaarheid. Een slechte presentatie van call-to-actions heeft tevens een nadelig effect op de bezoektijd en de conversieratio, oftewel het percentage van de bezoekers dat daadwerkelijk een bepaalde actie onderneemt. 

Meet de prestaties van uw call to action

Zoals in het eerste artikel reeds is aangekaart, dient u regelmatig de prestaties van uw call-to-actions aan de hand van uw conversie-doelen te meten. Bereiken uw CTA’s niet het gewenste resultaat, experimenteer dan met verschillende posites op uw webpagina’s. Gaandeweg kunt u een succesvolle strategie ontwikkelen voor zowel het ontwerp als de positie van uw call-to-actions. Hierdoor kunt u een hoger conversieratio realiseren, waardoor uiteindelijk ook een hoger verkoop- en omzetresultaat kan worden gerealiseerd.

Wilt u graag een specialistisch advies over het uitzetten van een krachtige online strategie, specifiek afgestemd op uw conversie-doelstellingen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulierConnexx Communications voorziet u graag van deskundig advies op maat.

 

Gerelateerde artikelen
Call to action: ontwerp een overtuigende CTA 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015