Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Marketing » De infographic als krachtig visueel element van online marketing

De infographic als krachtig visueel element van online marketing

Geplaatst op 17 augustus 2013

“Een beeld zegt meer dan duizend woorden”. Ook in het digitale tijdperk waarin wij nu leven, is dit spreekwoord nog steeds relevant. Verschillende studies hebben aangetoond dat de gemiddelde mens slechts 10 procent van een tekst daadwerkelijk in het geheugen opslaat. Woorden hebben een buitengewoon sterke overtuigingskracht, maar het gebruik van woorden is slechts een onderdeel van de totale marketingmix. De vraag is: op welke wijze wordt een boodschap het beste aan de ontvanger overgedragen en daadwerkelijk onthouden? De oplossing ligt in het creëren van een boodschap met een ondersteunend visueel element, namelijk de infographic. Deze term is afgeleid van de Engelse benaming “information graphic”.

Marketing

Iedere lezer is uiteraard gebaat bij een overzichtelijke en begrijpelijke boodschap. Door krachtig geschreven woorden te transformeren tot een visueel beeld, zonder de kern van de boodschap te verliezen, wordt een opvallende boodschap gecreëerd die lezers gemakkelijker kunnen onthouden en uiteindelijk sneller zullen delen. Het gebruik van infographics wordt daarom gezien als een belangrijk aspect van een effectieve content marketing campagne.

Informatie krachtig overbrengen met een infographic 

Met behulp van een infographic wordt een combinatie van tekst en beeld in een grafische visualisatie weergegeven. Informatie, gegevens en kennis wordt in een informatieve illustratie aangeboden en begrijpelijk overgedragen op de lezer. Ook complexe processen worden met behulp van een information graphic begrijpelijk aan de gewenste doelgroep gepresenteerd. Daarnaast wordt een infographic, vanwege de hoge attentiewaarde, sneller gelezen dan een artikel dat enkel en alleen uit tekst bestaat. Veel organisaties ontdekken de toegevoegde waarde van een infographic en kiezen er daarom voor om deze visuele boodschap steeds vaker als doeltreffend marketinginstrument in te zetten. 

Een kwalitatieve infographic maken

Om een kwalitatieve grafische visualisatie van uw boodschap, product of merk te kunnen creëren, is het van belang dat een sterk geformuleerde boodschap wordt gecombineerd met een goed onderbouwd ontwerp. Een infographic dient daarom perfect aan te sluiten bij uw organisatie, uw boodschap of product. Een kwalitatieve infographic wordt gerealiseerd op basis van dezelfde principes van een content marketing campagne. Een succesvolle information graphic dient daarom ook voorzien te zijn van kwalitatieve en waardevolle content. 

Voordelen van het gebruik van infographics

Vanwege de veelzijdige inzetbaarheid van infographics is het voor een breed scala aan organisaties mogelijk om te profiteren van dit doeltreffende marketinginstrument. Een infographic zorgt voor een directe betrokkenheid en een groter bereik, mede door de mogelijkheid om een infographic eenvoudig te delen. Het enorme succes en de hoge mate aan populariteit heeft de information graphic voornamelijk te danken aan het virale aspect. Deze informatieve illustraties worden daarom ook dikwijls ingezet bij virale marketing.  Een effectieve infographic heeft een overtuigende waarde, waardoor lezers de informatie sneller als interessant beschouwen en online via verschillende social networks delen. Vervolgens kunt u meer bezoekers naar uw website leiden, met de intentie om middels conversie nieuwe klanten te werven. 

Volgende week volgt het tweede deel van dit artikel, waarin een uitleg wordt gegeven over het effectief inzetten van infographics.

 

Gerelateerde artikelen
De infographic als krachtig visueel element van online marketing – deel 2

 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015