Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Webdesign » 5 webdesign fouten die u moet vermijden - deel 2

5 webdesign fouten die u moet vermijden - deel 2

Geplaatst op 10 september 2013

Bij het ontwerpen van een zakelijke website kunnen een aantal veel voorkomende webdesign fouten bijzonder schadelijk zijn voor uw online onderneming. Vorige week bent u in deel één van dit artikel op de hoogte gebracht van de eerste twee webdesign fouten. De volgende design fouten zijn reeds beschreven:

1. Het webdesign is te gecompliceerd
2. Overvloed aan informatie

Hieronder volgt een opsomming van de overige 3 webdesign fouten.

 

Webdesign

3. De concurrent imiteren

Het imiteren van uw concurrenten heeft een negatief effect op uw online succes. Om succes met uw online onderneming te kunnen behalen dient u namelijk uw doelgroep te overtuigen van uw onderscheidende expertise en kennisleiderschap te claimen. Het ontwerpen van een webdesign, door middel van het imiteren van uw concurrenten, werkt daarom averechts. Aan de hand van uw organisatiedoelstelling en strategie dient u unieke content, een specifieke boodschap en na verloop van tijd een onderscheidend imago te creëren. Door al deze aspecten in uw webdesign te integreren bent u in staat om onderscheidend vermogen, een uniek bedrijfsimago en leiderschap in uw expertisegebied te claimen.

4. Webdesign zonder interactief aspect

Het aantrekken van bezoekers is een arbeidsintensieve bezigheid. Het webdesign dient daarom ook ondersteunend te zijn bij het aantrekken en vasthouden van bezoekers op uw website. Met een interactief webdesign geeft u de bezoeker de mogelijkheid om actief deel te nemen en de content op uw website eenvoudig te delen via social media. Het toevoegen van gebruikers- en klantbeoordelingen aan uw productaanbod zorgt daarnaast ook voor betrekken van potentiële klanten en het binden van nieuwe klanten. Bij het ontwerpen van een passend design is het tevens van belang om een zakelijke blogfunctie aan uw website toe te voegen. Door dagelijks informatieve en relevante content op website te plaatsen kunt u interesse en vertrouwen onder uw doelgroep wekken. Een optie om uw content te delen en te reageren op uw zakelijke blog, is tevens essentieel voor het starten van een dialoog en het verhogen van interactie met uw doelgroep.  

5. Analyseren, testen en monitoren achterwege laten

Veel online ondernemingen zijn zich niet geheel bewust van de waarde van het dagelijks analyseren, testen en monitoren van een zakelijke website. Het analyseren van de prestaties van uw website geeft u namelijk ook een indruk van de knelpunten in uw webdesign. Door webpagina’s te testen op laadsnelheid kunt u bijvoorbeeld het webdesign aanpassen om de snelheid van uw website te optimaliseren. Aan de hand van de testresultaten wordt het mogelijk om het design in zoverre aanpassen, dat de bezoeker hierdoor optimaal door uw website kan navigeren. Het resultaat is een functioneel webdesign dat de algehele gebruikerservaring sterk verbeterd. Met behulp van bijvoorbeeld Google Analytics en de Google Webmaster Tools kunt u de prestaties van uw website monitoren en optimaliseren. 

Wilt u meer informatie ontvangen over professioneel webdesign? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Het team van Connexx Communications informeert en adviseert u graag over de mogelijkheden.

Lees het eerste deel van het artikel hier.


Gerelateerde artikelen
5 webdesign fouten die u moet vermijden (deel 1)

 

 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015