Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Marketing » 5 effectieve conversietips - deel 2

5 effectieve conversietips - deel 2

Geplaatst op 13 augustus 2012

Om klanten te kunnen bereiken kunt u gebruik maken van verschillende marketinginstrumenten, waaronder e-mail marketing, zoekmachine optimalisatie (SEO) en social media. Om daadwerkelijk meer conversies te realiseren, zijn er daarnaast diverse online middelen beschikbaar. De vraag is: met welke online middelen wordt een hogere conversie bereikt? In deel een van dit artikel zijn de eerste twee conversietips reeds beschreven, namelijk:

1. Doeltreffende online marketing = effectieve klantenwerving
2. Overzichtelijk design = optimale gebruikerservaring

 

 

Marketing

Overige tips voor online conversie 

Onderstaand vindt u een overzicht van de 3 overige middelen om online conversie te verhogen. 

3. Call to action = actie van de bezoeker

Met een sturende boodschap wordt de bezoeker overgehaald tot het doen van een specifieke handeling. Een “Bestel direct” button is een voorbeeld van het toepassen van een call-to-action. Ook het ontwerp, de kleur en de locatie van de call-to-action (button) is van essentieel belang voor een doeltreffend resultaat. Daarnaast speelt het type product of dienst ook een belangrijke rol bij het inzetten van call-to-actions. Deze sturende boodschappen hebben doorgaans een groter effect bij luxe producten of diensten. Maak daarom gebruik van call-to-actions die perfect aansluiten bij uw product of dienst. 

4. Goede service en ondersteuning = klantenbinding

Om huidige klanten tevreden te kunnen stellen en potentiële klanten te kunnen binden aan uw organisatie, dienen uw bezoekers optimaal te worden ondersteund. Een snel antwoord op klantvragen, adequate informatieverstrekking, het aanbieden van de juiste offerte, het geven van een passend advies en een correcte klachtenafhandeling zijn belangrijke ingrediënten voor een succesvolle klantenbinding. Ook voor webshops is het van belang dat producten of diensten op tijd worden afgeleverd, diverse retourmogelijkheden beschikbaar zijn, inzage in de orderstatus en betalingsverwerking mogelijk is en prima after-service wordt verleend. Vaste klanten kunt u blijven binden aan uw organisatie, producten of diensten, door bijvoorbeeld het beschikbaar stellen van speciale aanbiedingen en promoties. Als wederprestatie kunt u de klant bijvoorbeeld verzoeken om een review te schrijven. Reviews hebben namelijk een sterke invloed op conversies. 

5. Meten, testen en verbeteren = maximaal resultaat

Aan de hand van het analyseren van klantgedrag en overige bezoekers, kunt u verbeteringen of aanpassingen aan uw website of webshop doorvoeren, om zodoende aan de wensen en verwachtingen van uw bezoekers te kunnen voldoen. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld Google Analytics, krijgt u inzicht in het bezoekersaantal, de conversieratio en kunt u de prestaties van uw website meten, testen en verbeteren. Met behulp van het dagelijks analyseren van uw website krijgt u een dieper inzicht in het bezoekgedrag, waardoor u knelpunten in uw website tijdig kunt herkennen en verhelpen. Het continu testen en verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van uw website zorgt daarom voor een aanzienlijke verhoging van het conversiepercentage.    

Heeft u ondersteuning nodig bij het opzetten van een online strategie voor het verhogen van conversies? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Connexx Communications adviseert en ondersteunt u graag gedurende het optimaliseren van het conversieproces.

Lees het eerste deel van het artikel hier.


Gerelateerde artikelen
5 effectieve conversietips - deel 1

 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015