Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Webdesign » 5 webdesign fouten die u moet vermijden

5 webdesign fouten die u moet vermijden

Geplaatst op 3 september 2013

Bij het realiseren van een succesvolle zakelijke website komt veel meer kijken dan alleen het kiezen van een geschikte domeinnaam en een passende layout. In plaats daarvan dient u als ondernemer een functionele, gebruiksvriendelijke en informatieve website te realiseren, zonder daarbij een aantal veel voorkomende webdesign fouten te begaan. Bij het ontwerpen van de website kunnen deze fouten in het design namelijk bijzonder schadelijk zijn voor uw online onderneming. 

 

Webdesign

Voor een onderneming is het van belang dat de zakelijke website optimaal zichtbaar is in de zoekmachineresultaten. Bij het uitvoeren van een zoekopdracht door de gewenste doelgroep of een (potentiële) klant, wordt een succesvolle website daarom ook zo hoog mogelijk in de zoekresultaten weergegeven. Echter, het enkel zichtbaar maken van uw website is niet voldoende voor het behalen van online succes. Het design van een zakelijke website dient aantrekkelijk, functioneel, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk te zijn. Daarnaast dient de informatie op uw website ook te beantwoorden aan de informatiebehoefte van de bezoeker. Een zakelijke website die door inefficiënt webdesign onvoldoende functioneert en onoverzichtelijk oogt, is uitermate schadelijk voor uw onderneming en uw online succes.

Een professionele en succesvolle zakelijke website kunt u creëren door de volgende 5 veel voorkomende webdesign fouten te vermijden.

1. Het webdesign is te gecompliceerd

Het gebruik van allerlei technische snufjes en onnodige complexe functies kan de laadsnelheid van de webpagina’s aanzienlijk vertragen. Een trage laadsnelheid van uw website heeft als gevolg dat bezoekers uw website sneller zullen verlaten en wellicht niet meer terugkeren naar uw site. Creëer daarom een functioneel design dat de prestaties van uw site aanzienlijk verbetert, in plaats van een webdesign dat de gebruikerservaring benadeelt. ‘Less is more’: eenvoud vormt het uitgangspunt bij webdesign.

2. Overvloed aan informatie

Bezoekers bepalen in slechts 3 seconden of de informatie op een zakelijke website relevant genoeg is voor een verdere kennismaking met uw producten of dienstverlening. Veel zakelijke websites staan echter vol met tekst, foto’s en informatie over de onderneming. Ook het overmatig gebruik van banners, pop-ups en andere advertenties gaat ten gunste van de leesbaarheid en overzichtelijkheid. In plaats daarvan dient u met minimale tekst, duidelijke buttons en ondersteunende foto’s een eenvoudige boodschap te creëren. In het webdesign dienen de verschillende kleurencombinaties en het contrast tevens optimaal op elkaar afgestemd te zijn. Uit de informatie op uw website dient de expertise van uw onderneming duidelijk naar voren te komen, inclusief de bedrijfstype en het product- of dienstenaanbod. Door middel van een professioneel webdesign beschikt uw website over een functionele en gebruiksvriendelijke navigatiestructuur, waardoor een nieuwe bezoeker snel, eenvoudig en duidelijk wordt geïnformeerd. 

Lees volgende week het tweede deel van het artikel, waarin een beschrijving wordt gegeven van de overige webdesign fouten.


Gerelateerde artikelen
5 webdesign fouten die u moet vermijden - deel 2

 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015