Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » SEO » SEO maakt uw online leadgeneratie strategie succesvol - deel 2

SEO maakt uw online leadgeneratie strategie succesvol - deel 2

geplaatst op 12 december 2013

Zoekmachine optimalisatie (SEO) wordt door een groot aantal ondernemingen gezien als een een complex en onbekend online marketing instrument. Daarnaast is een relatief lange tijd gemoeid met het optimalisatieproces van een website. Het rendement van een investering in SEO is daarom voor een ondernemer niet direct zichtbaar. In dit artikel wordt uitgebreid toegelicht waarom het uiterst rendabel is om te investeren in een SEO campagne

Om bezoekers aan te kunnen trekken, leads te genereren en online sales te realiseren dient u zich te onderscheiden van uw concurrenten. Zoekmachine optimalisatie heeft een positief effect op uw online aanwezigheid en de positie van uw website in de organische zoekresultaten. Door middel van het realiseren van een optimale online aanwezigheid en een hoge ranking in Google, wordt het mogelijk om uzelf sterk te onderscheiden van uw concurrenten en nog meer leads via uw website te genereren. SEO is daarom ook een cruciaal onderdeel van uw leadgeneratie strategie.

SEO


Het rendement op zoekmachine optimalisatie (vervolg)

Waarom is het laten uitvoeren van een SEO campagne zo belangrijk voor online succes? Vorige week hebben wij reeds een overzicht gegeven van enkele redenen om te investeren in zoekmachine optimalisatie. In dit artikel wordt een opsomming gegeven van de overige redenen.

SEO vergroot uw online naamsbekendheid

Zoekmachine optimalisatie helpt uw merk- en naamsbekendheid sterk te vergroten. Consumenten zijn sneller geneigd om een online aankoop bij een bedrijf te doen, als het bedrijf duidelijk online aanwezig is en hierdoor geloofwaardigheid en vertrouwen uitstraalt. Met behulp van een goede online reputatie en een sterke naamsbekendheid wordt uw organisatie beschouwd als een betrouwbare en professionele onderneming.

Op een creatieve wijze uw doelgroep aantrekken

SEO biedt organisaties en marketeers een onbegrensd creatief instrument om de gewenste doelgroep optimaal te bereiken en aan uw organisatie te binden. Door middel van een doelgerichte content marketing strategie wordt informatie aangeboden dat gebaseerd is op datgene waar de internetgebruiker specifiek naar op zoek is. Met behulp van verschillende tools zoals video marketing, audio, infographics, tekst, foto’s en andere afbeeldingen kan de betrokkenheid van uw doelgroep sterk worden vergroot.

Ook voordelen op lange termijn

Met en printadvertentie, direct mail campagne of radio commercial wordt in sommige gevallen slechts een klein gedeelte van de beoogde doelgroep direct bereikt. Na het aflopen van de campagne is de advertentie niet altijd eenvoudig terug te vinden. Indien u over een website beschikt dat regelmatig wordt geoptimaliseerd voor zoekmachines, bent u in staat om dagelijks bezoekers aan te trekken en de komende jaren effectief nieuwe bezoekers te bereiken, nieuwe leads te genereren en potentiële klanten aan te trekken.

Onderscheiden van de concurrentie

Met uw website wilt u uiteraard uw online leadgeneratie sterk verbeteren. Een website die niet is geoptimaliseerd voor zoekmachines zal minder leads genereren dan een site die gebruik maakt van een effectieve SEO strategie. Een concurrent die heeft geïnvesteerd in zoekmachine optimalisatie is namelijk in staat om bezoekers doelgericht aan te trekken en middels visitor-to-lead conversie meer omzet uit de website te halen.

Organische zoekresultaten zorgen voor nieuwe business

Leads worden via betaalde of organische zoekresultaten naar een website geleid. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de ROI op zoekmachine optimalisatie (organische zoekresultaten) hoger is dan de ROI op betaalde zoekresultaten (Search Engine Advertising). Kortom, internetgebruikers verkiezen vaker organische zoekresultaten boven een gesponsorde advertentie.

 

Zoekmachine optimalisatie is een duurzame investering

Ondanks dat een investering in SEO niet direct zichtbare resultaten oplevert, is het belangrijk om te realiseren dat het hier betreft om een duurzame investering. De mogelijkheden voor internetgebruikers blijven namelijk continu groeien. Consumenten maken daarom ook steeds intensiever gebruik van zoekmachines om informatie over een product of dienst te verkrijgen. Het gehele optimalisatieproces wordt zodoende een belangrijk onderdeel van uw online leadgeneratie strategie en speelt daarnaast ook een cruciale rol bij het behalen van online succes.   

Wilt u graag aanvullende informatie over het opstellen en uitvoeren van een online leadgeneratie strategie? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Connexx Communications adviseert u graag over de mogelijkheden.

 

Gerelateerde artikelen
SEO maakt uw online leadgeneratie strategie succesvol (deel 1) 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015