Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Marketing » Conversie verhogen met een LinkedIn bedrijfspagina

Conversie verhogen met een LinkedIn bedrijfspagina

Geplaatst op 15 oktober 2013

LinkedIn, ’s werelds grootste B2B social network, beschikt over meer dan 175 miljoen zakelijke gebruikers en professionals. Het sociale netwerk is in ruim 200 landen het grootste online zakelijke netwerk. In Nederland telt LinkedIn momenteel ruim 3 miljoen leden en dit aantal blijft sterk groeien. Wereldwijd zijn er al meer dan 2 miljoen LinkedIn Company Pages, oftewel bedrijfspagina’s aangemaakt. Steeds meer organisaties zien het nut van een bedrijfsprofiel op het online netwerk en maken daarom ook intensief gebruik van LinkedIn marketing, om daarmee meer leads uit het zakelijke netwerk te halen.

Bij het uitzetten van de marketing strategie stellen vele organisaties zichzelf de vraag: hoe kan ik als organisatie mijn online aanwezigheid op het zakelijke netwerk vergroten en de gewenste doelgroep aantrekken, om vervolgens gekwalificeerde leads te kunnen genereren?

Hieronder vindt u enkele nuttige tips voor effectief gebruik van het zakelijke platform.

 

Marketing

Een LinkedIn bedrijfsprofiel creëren

Beschikt u nog niet over een bedrijfsprofiel? LinkedIn leden die reeds over een persoonlijk profiel beschikken kunnen direct een bedrijfspagina aanmaken. Via het tabblad "Companies" kunt u snel en eenvoudig een bedrijf toevoegen. Na het invullen van alle bedrijfsgegevens, uw specialiteiten en het bedrijfslogo wordt de company page vervolgens gepubliceerd. Na het publiceren kunt u aanvullende bedrijfsgegevens en uw producten en/of diensten toevoegen. Bezoek de Linkedin - Add a company pagina om direct een bedrijfsprofiel aan te maken.

Vergroot uw online aanwezigheid met uw LinkedIn Company Page

Met een bedrijfsprofiel op LinkedIn wordt u niet alleen sneller gevonden door andere zakelijke gebruikers, maar ook in de zoekmachineresultaten van onder andere Google wordt uw company page binnen een korte tijd hoog weergegeven. Hierdoor kunt u op een eenvoudige wijze uw online aanwezigheid sterk vergroten en wordt uw organisatie tevens sneller gevonden door uw doelgroep. Het is daarbij wel van belang dat u het bedrijfsprofiel zo volledig mogelijk invult en de informatie op uw LinkedIn bedrijfspagina optimaliseert voor zoekmachines. Uw persoonlijke profiel kunt u tevens aan het bedrijfspofiel koppelen. Hierdoor worden alle connecties van uw persoonlijke profiel direct op de hoogte gebracht van uw company page. Daarnaast wordt uw online aanwezigheid sterk vergroot door het plaatsen van diverse LinkedIn buttons op uw zakelijke website, waaronder een Share button, een Company button en een Recommend button.

Uw product- of dienstenaanbod promoten

Via het tabblad "Add product or service" kunt u producten en diensten aan uw bedrijfsprofiel toevoegen. U heeft daarbij de mogelijkheid om aparte pagina’s aan te maken met een omschrijving, foto’s, video’s en een link naar uw zakelijke website. Hierdoor krijgt iedere bezoeker een duidelijk beeld van uw producten of diensten. De pagina’s zijn daarnaast ook interessant voor SEO doeleinden. LinkedIn leden kunnen vervolgens uw product- of dienstenaanbod inzien, aanbevelen en/of uw producten delen met hun netwerk. Aanbevelingen over een product of dienst zijn van sterke invloed op conversie. Het is daarom van essentieel belang om zo veel mogelijk aanbevelingen voor uw product- of dienstenaanbod te verzamelen, om daarmee prospects over de streep te kunnen trekken.

Vergroot uw zakelijke netwerk op LinkedIn

Voor zakelijke gebruikers is LinkedIn een effectief netwerktool om in contact te komen met relevante connecties. Start daarom met het zoeken naar organisaties en professionals waarmee u al eerder zaken heeft gedaan, alsmede gebruikers met overeenkomstige interesses en relevante specialiteiten. Het is van wezenlijk belang dat elke uitnodiging is voorzien van een persoonlijk bericht en een duidelijke reden. Hierdoor wordt de kans aanzienlijk groter dat de uitnodiging wordt aangenomen. Daarnaast kunt u ook eenvoudig uw e-mail lijst met contactpersonen naar LinkedIn importeren.    

Volgende week volgt een uiteenzetting van de overige tips voor een doeltreffende LinkedIn marketing strategie.

 

Gerelateerde artikelen
Conversie verhogen met een LinkedIn bedrijfspagina - deel 2

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015