Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Narrowcasting » YouTube Marketing: 4 praktische Video Marketing tips (deel 2)

YouTube Marketing: 4 praktische Video Marketing tips (deel 2)

Geplaatst op 30 november 2013

YouTube is een ideaal marketinginstrument om uw merk, product, dienst of boodschap te promoten. Marketeers maken daarom ook steeds vaker gebruik van video marketing, als onderdeel van de online marketingmix. Dagelijks worden er meer dan 4 miljard video’s op YouTube bekeken. Het video platform is daarom ook het belangrijkste online kanaal voor het uitvoeren van een doeltreffende video marketing campagne.

Door effectief gebruik te maken van dit krachtige marketingtool bent u in staat om meer traffic naar uw website te genereren, met het uiteindelijke doel om online conversie te realiseren. Daarnaast zorgen video’s voor het versterken van uw merkidentiteit en merkbeleving. Kwalitatieve, waardevolle en uitnodigende video’s realiseren niet alleen een hoge positie in de zoekresultaten van het video platform, maar ook een hoge organische ranking in de Google zoekmachine.

 

Narrowcasting


4 praktische tips voor effectieve YouTube marketing

Vorige week heeft u de eerste twee praktische tips voor effectieve YouTube marketing kunnen lezen. Vandaag behandelen wij de overige twee tips om een optimaal rendement uit uw video marketing campagne te halen.

3. Video content is King

Niet alleen bij het schrijven van content, maar ook bij het creëren van video content ligt het uitgangspunt bij het aanbieden van relevante en educatieve informatie voor uw doelgroep. Naast het aanbieden van kwalitatieve video content is ook de kwaliteit van de video bepalend voor het succes van uw video marketing campagne. Zorg daarom ook voor een kwalitatief geheel, met een overzichtelijke video dat beschikt over goede beeld- en geluidskwaliteit. De online video wordt zodoende door de kijker als waardevol beschouwd. YouTube-gebruikers worden vervolgens gestimuleerd om uw video veelvuldig te delen. Voor video marketing wordt doorgaans een video gecreëerd met een gemiddelde lengte van 1 tot 5 minuten.

4. Maak gebruik van verschillende YouTube kanalen    

Met behulp van verschillende YouTube kanalen (channels) wordt het mogelijk om uw boodschap, merk, product of dienst nog beter onder de aandacht van uw doelgroep te brengen. Indien u bijvoorbeeld uiteenlopende video’s over webdesign diensten aanbiedt, dan kunt u de video’s via verschillende kanalen aanbieden. Creëer bijvoorbeeld een channel gericht op ‘webwinkel design’, ‘responsive webdesign’ ‘mobiele website’ en ‘webdesign trends’. Hierdoor wordt uw video content sneller in de lijst met aanbevolen video’s getoond. Door het realiseren van een maximale zichtbaarheid met de verschillende YouTube kanalen en een optimale vindbaarheid van uw video’s, stijgen uw channels snel in populariteit. De video’s zullen hierdoor ook meer reacties ontvangen, sneller worden ge-liked en gedeeld. Daarnaast zullen gebruikers ook sneller abonneren op uw kanaal om op de hoogte te kunnen blijven van al uw video updates.

Optimale sociale interactie op het video platform

Sociale interactie is van wezenlijk belang op YouTube. De doelstelling hierbij is het vergroten van het aantal kijkers, het aantal reacties en het aantal likes. Hierdoor zullen uw video’s veelvuldig worden gedeeld, waardoor een nog groter publiek kan worden bereikt en aangetrokken. Het realiseren van een optimale zichtbaarheid en vindbaarheid op het video platform heeft tevens een positief effect op de positie van uw video’s in de zoekresultaten van Google.  

Video marketing is een zeer krachtig marketinginstrument. Marketeers richten zich vaak op content marketing (artikel marketing) en zoekmachine marketing, waarbij video marketing achterwege wordt gelaten. YouTube marketing is toegankelijk voor iedereen. Zelfs met een low-budget campagne kunt u een maximaal rendement uit uw marketing investering realiseren.

Bent u overtuigd van de kracht van video marketing en wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van YouTube? Neem dan gerust contact op met het ervaren team van Connexx Communications. Wij helpen u graag verder.    

 

Gerelateerde artikelen
YouTube Marketing: 4 praktische Video Marketing tips 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015