Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Narrowcasting » Video marketing Best Practices: optimaliseer uw YouTube kanaal

Video marketing Best Practices: optimaliseer uw YouTube kanaal

Geplaatst op 25 februari 2014

YouTube is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het meest krachtige medium voor video marketing. Zowel kleine als grote organisaties benutten de onbeperkte mogelijkheden van dit online video platform, met het oog op het vergroten van naamsbekendheid, reputatie, betrouwbaarheid en het versterken van merkbeleving. Het platform wordt maandelijks door meer dan 800 miljoen unieke gebruikers bezocht. Organisaties of merken die willen opvallen tussen het eindeloze aanbod van online video, dienen ervoor zorg te dragen dat hun YouTube kanaal gemakkelijk door de beoogde doelgroep kan worden gevonden.

Om u hierbij te kunnen ondersteunen, presenteren wij hieronder 5 best practices voor het optimaliseren van uw zakelijke YouTube kanaal.

Narrowcasting


1. YouTube Channel ontwerpen en inrichten

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar de eerste stap bij het creëren van een aangename kijkervaring is het inrichten van uw kanaal, zodat deze voor uw doelgroep duidelijk herkenbaar is. Het ontwerp van uw YouTube channel is immers een afspiegeling van uw bedrijfsidentiteit. Zorg daarom voor een overzichtelijk en zoekvriendelijk design inclusief uw bedrijfsnaam, een duidelijk logo, social links naar uw pagina’s op social networks en links naar de belangrijkste landingspagina’s op uw website. YouTube kanalen die aansluiten bij uw organisatie of merk kunt u toevoegen aan uw “Featured Channels”, zodat u deze kanalen ook kunt promoten om daarmee uw bereik op het online video platform te vergroten.

2. Video content strategie

Het belangrijkste ingrediënt voor een succesvol YouTube kanaal is het uitzetten van een krachtige video content strategie. Op het platform wordt maandelijks meer dan 3 miljard uur aan video bekeken. Voor ondernemingen is het daarom van belang om een video marketing strategie te bepalen die ervoor zorgt dat bezoekers blijven terugkeren naar uw kanaal. Bied daarom gevarieerde video’s aan die unieke doelgroepen aantrekken en in staat zijn om de Sales Funnel, oftewel de verkooptrechter te vullen. Publiceer bijvoorbeeld video’s met uiteenlopende onderwerpen, zoals een productdemonstratie, klantervaringen, publieke opinie, de nieuwste trends, ‘doe-het-zelf’ of ‘how-to’ handleiding.

3. Call to action 

Een YouTube kanaal biedt diverse mogelijkheden voor het toevoegen van een call-to-action (CTA), om de kijkers erop te wijzen hoe ze met uw organisatie in contact kunnen komen. Zowel op uw pagina, als in uw video en video-beschrijving kunt u een krachtige CTA toevoegen. Zorg daarnaast voor verschillende call-to-actions om uw bezoekers in elke fase van het verkoopproces te bereiken.   

4. Video annotations

Video annotations, oftewel aantekeningen, spelen een belangrijke rol bij het verhogen van het aantal kijkers en het vergroten van de betrokkenheid. Door gebruik te maken van interactieve video annotaties kunt u specifieke aandachtspunten in de video verduidelijken en kijkers begeleiden naar de call-to-action. Voeg een klikbare tekst of figuur toe aan uw video, waarin belangrijke achtergrondinformatie wordt gegeven, call-to-actions worden benadrukt en interessante links worden gepresenteerd.   

5. Video Thumbnail

Internetgebruikers die via een Google zoekopdracht  door YouTube kanalen en video’s browsen, worden door een aantrekkelijke video thumbnail (miniatuur) gestimuleerd om op een video te klikken. Creëer daarom opvallende miniaturen voor zowel YouTube als zoekmachines. Hieronder volgen enkele aandachtspunten voor het creëren van een video miniatuur.

  • Kies een representatieve afbeelding die aantrekkelijk oogt
  • Zorg voor een heldere beeldopname, dat duidelijk in beeld wordt weergegeven
  • Selecteer een video-aspect dat de boodschap het beste uitdraagt
  • Indien mogelijk; kies een beeld van de presentator of een close-up van het product

Bent u overtuigd geraakt van de kracht van video marketing en wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden van YouTube marketing? Neem dan gerust contact op met de marketingspecialisten van Connexx Communications. Wij helpen u graag verder. 

 

Gerelateerde artikelen
YouTube Marketing: 4 praktische Video Marketing tips 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015