Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Marketing » Inbound Marketing: ontwikkel een effectieve Sales Funnel

Inbound Marketing: ontwikkel een effectieve Sales Funnel

Geplaatst op 25 januari 2014

Een doeltreffende Inbound Marketing campagne maakt het mogelijk dat uw organisatie optimaal door uw doelgroep kan worden gevonden. Aan de hand van het bepalen en uitvoeren van een gerichte Inbound Marketing strategie worden prospects namelijk op een ongedwongen wijze aangetrokken en via de sales funnel verleid tot conversie. Deze marketingstrategie richt zich op het aantrekken van (potentiële) klanten, zonder gebruik te maken van advertenties, e-mail marketing, reclame, acquisitie en overige traditionele marketing instrumenten.  

Deze week hebben wij in een eerder artikel over Inbound Marketing reeds een uiteenzetting gegeven van het belang van een educatieve en informatieve website. Met behulp van een kennisgerichte content marketing campagne wordt het doel nagestreefd om als onderneming de positie van expert in het vakgebied te verwerven. Een startup kan op deze wijze met een zakelijke website uitgroeien tot een krachtig online kennisplatform.

Hieronder volgen nog enkele additionele tips die u verder op weg kunnen helpen bij het bepalen en uitvoeren van een succesvolle Inbound Marketing strategie.

Marketing


Ontwikkel een effectieve Sales Funnel

Een belangrijk onderdeel van Inbound Marketing is het creëren van een effectieve sales funnel, oftewel een verkooptrechter. Middels uw Inbound Marketing strategie worden bezoekers aangetrokken tot de producten die u via uw website aanbiedt, maar niet iedere bezoeker onderneemt actie of doet een aankoop tijdens het eerste bezoek op uw site. Om de kans te vergroten dat de bezoeker daadwerkelijk een aankoop doet, dient u de bezoeker om te zetten in een lead en te verleiden tot een directe aankoop. Dit kunt u bereiken door de bezoeker te navigeren door een sales funnel. De ontwerpers van First 10 & Smart hebben de invloed van Inbound Marketing op de complete sales funnel, aan de hand van een overzichtelijke infographic in kaart gebracht.

Er zijn diverse manieren om ervoor te zorgen dat de bezoeker in uw sales funnel terecht komt. Een nieuwsbrief opt-in, een gratis e-cursus of e-book, een educatieve white paper, infographic of een speciale aanbieding zijn enkele voorbeelden hiervan. De achterliggende strategie is om meer online traffic naar uw website te genereren en bezoekers vervolgens door het gehele verkoopproces te navigeren.

Stimuleer reviews en aanbevelingen

Online aanbevelingen hebben een grote impact op het beslissingsgedrag van consumenten en potentiële klanten. Voordat consumenten een aankoop doen wordt veelal online gezocht naar reviews over het product en de reputatie van het bedrijf. Een belangrijke Inbound Marketing techniek is het aanmoedigen van klanten om reviews en aanbevelingen over uw producten of diensten te schrijven. Ondanks dat u hierdoor ook negatieve reviews kunt ontvangen, is deze beoordelingsfunctie een uitstekende manier om uw professionaliteit te tonen. Naar aanleiding van het lezen van een recensie zijn klanten vaker bereid om zelf ook een klantbeoordeling te schrijven, nadat zij zaken met uw onderneming hebben gedaan. Met behulp van bijvoorbeeld een speciale aanbieding of promotie kunt u nieuwe klanten stimuleren om een review of aanbeveling te schrijven. Positieve reviews wekken vertrouwen bij de bezoeker, verhogen de betrouwbaarheid van uw organisatie en zorgen uiteindelijk voor een hogere online conversie.  

Creëer en vergroot zowel uw online aanwezigheid als vindbaarheid

Een interactieve en educatieve website is het startpunt voor het creëren van een sterke online aanwezigheid. Vergroot uw aanwezigheid door intensief gebruik te maken van social media sites en diverse andere online platformen voor het delen van kennis, informatie en ervaringen. Met behulp van een zoekmachine optimalisatie (SEO) campagne en/of een SEA campagne kunt u tevens de vindbaarheid van uw website optimaliseren.   

Uw campagne meten, analyseren en bijsturen

Ook bij Inbound Marketing is het belangrijk om uw marketingactiviteiten te testen en de resultaten van uw campagne te analyseren. Door regelmatig een analyse uit te voeren kunt u exact nagaan welke technieken resulteren in het aantrekken van de meeste leads. Daarnaast kunt u ook uw sales funnel effectief afstemmen op het bezoekgedrag en indien nodig uw strategie tijdig bijsturen. Hierdoor kunt u een maximale conversie realiseren en het hoogste rendement uit uw marketinginspanningen halen.    

Bent u benieuwd geraakt naar de mogelijkheden van een Inbound Marketing strategie? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. De marketingspecialisten van Connexx Communications adviseren u graag over de mogelijkheden, specifiek afgestemd op uw organisatie en uw doelstellingen.

 

Gerelateerde artikelen
Inbound Marketing: van zakelijke website naar online kennisplatform

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015