Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Webdesign » Extra leads via een functionele mobiele website

Extra leads via een functionele mobiele website

Geplaatst op 8 oktober 2014

Niet alleen particulieren, maar ook vele zakelijke professionals maken tegenwoordig steeds meer gebruik van smartphones. Momenteel zijn er wereldwijd 1 miljard smartphones in gebruik en telt Nederland 12,4 miljoen gebruikers van internet, waarvan zes op de tien gebruik maken van mobiel internet. Diverse organisaties, online ondernemingen, webshops en grote corporate bedrijven hebben hun software reeds aangepast om ook een mobiele website aan te kunnen bieden. De reden hiervoor is het genereren van meer sales leads uit mobiel internet. Een prospect kan bijvoorbeeld gebruik maken van een smartphone om te zoeken naar een specifieke oplossing, een bepaald product of een specifieke dienst. Zodra een potentiële klant op een website terecht komt die niet over een mobiel-vriendelijke versie beschikt, zal de bezoeker moeite hebben met het navigeren door de webpagina’s en vervolgens de website verlaten omdat de informatie niet toegankelijk is. Om deze situatie te kunnen voorkomen wordt door diverse organisaties gebruik gemaakt van een mobiele versie van hun website. Maar enkel het creëren van een mobile website is niet voldoende om daarmee ook daadwerkelijk mobile business leads te kunnen genereren.

Webdesign

Smartphone functies aan uw mobiele website toevoegen

Om de gebruiksvriendelijkheid van uw website te optimaliseren voor smartphone gebruikers, is simpelweg het aanbieden van een mobiele website niet toereikend genoeg. Het is namelijk alleen zinvol om een mobile site te ontwikkelen, als ook extra relevante mobiele functies aan de website worden toegevoegd. Een voorbeeld van een effectieve functie is het direct weergeven van een zichtbaar telefoonnummer in het scherm van de mobiele browser, met de optie om het nummer direct te bellen vanaf de smartphone. De informatie op een mobiele website dient daarom ook de focus te leggen op de belangrijkste bedrijfsinformatie en core business, zoals uw product of service, informatie over uw tarieven en uw contactgegevens. 

Mobiele toepassingen in uw mobile website integreren

Ook door het integreren van diverse mobiele toepassingen in uw mobiel-vriendelijke website, kunt u met uw organisatie profiteren van de explosieve groei van mobiel internet. Enkele voorbeelden hiervan zijn Foursquare en Tripadvisor.  Tripadvisor is de grootste en meest bekende community site voor reizigers. Op Tripadvisor is het mogelijk om uw bedrijf, dienst of gelegenheid te plaatsen. Daarnaast kunt u ook een Tripadvisor Widget integreren in uw mobile website.

Foursquare is een uiterst populaire locatie-gebaseerde marketing tool (ook wel bekend als ’location-based marketing’ tool). Gebruikers kunnen inchecken op een locatie en deze locatie delen met andere internetgebruikers. Op Foursquare is het bijvoorbeeld mogelijk om uw eigen organisatie te claimen en een brand pagina aan te maken. Vervolgens kunt u de Foursquare functie op uw mobile website integreren. Met behulp van Foursquare krijgt u tevens de mogelijkheid om extra data over alle bezoekers en klantervaringen te ontvangen. 

Onderzoek van Google bevestigt het belang van een mobiele website

Uit een uitgebreid rapport van Google is naar voren gekomen dat een slechte mobiele ervaring schadelijk kan zijn voor de reputatie van een bedrijf. Het onderzoek, dat is uitgevoerd in juli 2012, toont aan dat 36 procent van de respondenten het bezoek aan een niet-mobielvriendelijke website als een tijdsverspilling hebben ervaren. Daarnaast gaf 52 procent van de gebruikers aan dat de kans klein is dat zij daadwerkelijk gebruik zullen maken van de diensten van het bedrijf.  Bijna de helft was van mening dat organisaties die met hun zakelijke website geen ondersteuning bieden aan smartphones, zich onvoldoende bekommeren om de core business.

Het is daarom van wezenlijk belang om uw zakelijke website uit te breiden met een mobiele website, of het ontwerp van uw site aan te passen met behulp van responsive webdesign. Hierdoor kunt u gebruikers van mobiel internet optimaal bereiken en aan de hand van een effectieve mobiele strategie meer leads genereren, optimale conversie bereiken, hogere online verkoop realiseren en daarmee samenhangende een hogere omzet behalen.

Wilt u meer informatie ontvangen over het ontwerpen van een mobiele website of een responsive webdesign? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Het team van Connexx Communications informeert en adviseert u graag over de mogelijkheden.

 

 

 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015