Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Narrowcasting » Video marketing Best Practices: vergroot uw bereik op YouTube

Video marketing Best Practices: vergroot uw bereik op YouTube

Geplaatst op 27 februari 2014

Tegenwoordig wordt door meer dan 70 procent van zowel B2C als B2B ondernemingen in video marketing geïnvesteerd. YouTube is momenteel het grootste platform voor het delen van video’s en wordt daarom beschouwd als het belangrijkste netwerk voor het bereiken van de juiste kijkersdoelgroep. Met meer dan 800 miljoen unieke bezoekers per maand biedt het video platform van Google een eindeloos bereik. Daarnaast abonneren YouTube-gebruikers steeds vaker op hun favoriete kanalen, zodat geen enkele video wordt gemist.

Het is daarom van groot belang om een video marketing strategie uit te zetten, waarmee niet alleen optimalisatie van uw YouTube channel wordt gerealiseerd, maar ook enthousiaste kijkers worden aangetrokken. Hierdoor wordt ook uw bereik op het video platform sterk vergroot.

Hieronder volgen 5 best practices voor het vergroten van uw bereik op YouTube.

 

Narrowcasting


1. SEO-vriendelijke video tags

Er zijn vier soorten tags die u kunt gebruiken om uw video content te optimaliseren voor zoekmachines.

1.      Titel van uw video
Zorg voor een uitnodigende titel die de inhoud van uw video duidelijk vertegenwoordigd. Plaats daarnaast ook de belangrijkste keywords in de titel.

2.      Video beschrijving
Beschrijf de inhoud van de video in twee tot vier zinnen, waarbij de bezoeker aan de hand van een korte introductie enthousiast wordt gemaakt. Hierdoor is de kans groter dat uw doelgroep daadwerkelijk de video gaat bekijken. Voeg daarnaast ook relevante keywords toe ter bevordering van zoekmachine optimalisatie (SEO), evenals overtuigende call-to-actions en belangrijke sitelinks.

3.       Video keyword tags
Stem uw tags af op zowel uw SEO strategie als de zoekwoorden die aansluiten bij uw video. Daarnaast kunt u ook gebruikmaken van de YouTube keyword tool als hulpmiddel om rendabele keywords te zoeken.

4.      Video categorieën
Kies de categorieën die het meest relevant zijn voor uw video content. YouTube-gebruikers zoeken namelijk ook door de categorieën om interessante video’s te vinden. "Doe-het-zelf en klussen", "Schoonheid en mode" en "Technologie" zijn enkele voorbeelden van video categorieën. 

2. YouTube Playlists

Houd de aandacht van uw publiek vast door diverse playlists voor verschillende type video’s te creëren. Video content is immers het belangrijkste ingrediënt voor een succesvol YouTube kanaal. De video’s die in een playlist op uw kanaal worden aangeboden zijn bijvoorbeeld afgestemd op een specifieke doelgroep, of beantwoorden aan de informatiebehoefte van bepaalde gebruikers. Organiseer uw playlists aan de hand van video onderwerpen, het product- of dienstaanbod, of brede categorieën zoals "reclame", "promotie" of "carrière". De afspeellijsten dienen uiteraard wel in overstemming te zijn met uw video marketing strategie.

3. Vergroot de betrokkenheid van gebruikers

YouTube kan worden beschouwd als een social network, waarbij het stimuleren van interactie met gebruikers voorop dient te worden gesteld. Reageer daarom snel op opmerkingen en vragen van YouTube-gebruikers. Hierdoor kunt u het bereik van uw kanaal vergroten door het publiek aan te moedigen om zich te binden aan uw merk of organisatie. Daarnaast kunt u ook uw eigen status op het netwerk bijwerken. Dit vereist echter een andere aanpak dan u gewend bent bij Facebook of Twitter. Met behulp van deze functie kunt u gebruikers bijvoorbeeld informeren over een nieuwe video of de nieuwste playlist.

4. Abonnementen, social sharing en cross promotion

Om nieuwe bezoekers, kijkers en abonnees op uw kanaal te kunnen realiseren, dient u een sterke social media marketing strategie uit te voeren. Deze strategie is gericht op het realiseren van abonnementen, social sharing en cross promotion. Abonneer op relevante kanalen en moedig deze channels aan om uw onderneming en uw video’s met hun publiek te delen. Zorg er uiteraard wel voor dat u zich niet abonneert op sterk concurrerende YouTube kanalen. Daarnaast kunt u kijkers en volgers op andere netwerken ook rechtstreeks verzoeken om zich te abonneren op uw YouTube channel. Ook kunt u de knop ‘Abonneer’ bovenaan op uw kanaal plaatsen en social media knoppen in het ontwerp integreren, zodat gebruikers eenvoudig uw video content via social media kunnen delen. Met behulp van cross-promotion kunt u via uw blog en de belangrijkste social networks een groter publiek informeren over het aanbod van gerelateerde en nieuwe video’s. Hierdoor bent u in staat om uw bereik sterk te vergroten, meer kijkers aan te trekken en een maximale viraliteit te realiseren. 

5. Analyseer met YouTube Insight

Een succesvolle video marketing strategie wordt gerealiseerd door uw strategie gaandeweg te verfijnen en bij te sturen, om zodoende een zo groot mogelijk online bereik te kunnen bewerkstelligen. Analyseer daarom regelmatig uw YouTube statistieken. Op uw kanaal vindt u onder Analyse alle rapporten die u kunt gebruiken voor het optimaliseren van een lopende YouTube marketing campagne. De rapporten bevatten onder andere de volgende gegevens:

Weergaven & Populariteit (Engels: Views & Popularity)
Overzicht van het aantal kijkers per video, inclusief de herkomst van de kijker.

Demografie (Engels: Demographics)
Inzicht in de demografische gegevens van alle kijkers, inclusief leeftijd en geslacht van uw publiek.

Betrokkenheid van de community (Engels: Community Engagement)
Gegevens over het aantal beoordelingen, reacties en hoe vaak de video aan favorieten wordt toegevoegd.

Ontdekking (Engels: Discovery)
Inzicht in de wijze waarom de kijker uw video heeft ontdekt, inclusief de gebruikte keywords, gerelateerde video’s en de links die kijkers hebben gevolgd.

Aandacht van de doelgroep (Engels: Audience Attention)
Statistieken met betrekking tot de bounce rate van uw video’s. Dit is een goede functie om te meten of de video in staat is om de aandacht van de kijker vast te houden.

Bent u benieuwd geraakt naar de mogelijkheden van video marketing en wilt u graag een deskundig advies, specifiek afgestemd op uw marketingdoelstellingen? Neem dan gerust contact op met de video marketing specialisten van Connexx Communications. Wij adviseren u graag.

 

Gerelateerde artikelen
Video marketing Best Practices: optimaliseer uw YouTube kanaal 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015