Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Marketing » Mobile Marketing: social media content vs mobile advertising

Mobile Marketing: social media content vs mobile advertising

Geplaatst op 9 januari 2014

Het gebruik van mobiel internet is de afgelopen jaren explosief gestegen. Naar aanleiding van deze groei-explosie hebben een groot aantal ondernemingen het doel om in 2013 (meer) gebruik te maken van mobile marketing. B2C marketeers zullen zich daarom meer richten op het ontwikkelen van mobiele toepassingen, om zodoende prospects nog beter te kunnen bereiken en aan de organisatie te binden. Het merendeel van B2C professionals verwacht in 2013 meer leads te kunnen genereren met de inzet van content marketing. Echter, veel marketeers verzuimen gebruik te maken van de overvloed aan mogelijkheden op het mobiele web, waaronder de inzet van social media marketing om meer gebruikers van mobiel internet aan te trekken. 

Marketing


Mobile marketing en het effect op consumenten

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat gebruikers van mobiel internet geen voorstander zijn van mobiele reclame. De resultaten laten tevens zien dat mobile advertising het potentieel heeft om effectiever te zijn dan traditionele online marketing campagnes. Ondanks dat mobiel internet, in de ogen van de consument, momenteel niet het meest populaire kanaal is, suggereren onderzoekers dat mobile marketing unieke mogelijkheden biedt. Marketeers dienen daarom meer te investeren in het verbeteren van de mobiele ervaring van een website of applicatie, om daarmee het vertrouwen en loyaliteit van de consument te verdienen. 

Mobile advertising vs. content marketing

Het rapport stelt verder dat gebruikers van mobiel internet meer waarde hechten aan content dat wordt aangeboden via social media. Mobile advertising campagnes kunnen een veel grotere impact hebben dan andere vormen van interactieve marketing. Daarentegen worden de mobiele marketing campagnes vaker als onpersoonlijk, dwingend en hinderlijk ervaren. Dit gaat uiteraard ook ten koste van de gebruikerservaring van de gebruiker. Voor organisaties die veelvuldig actief zijn op social networks en daarnaast beschikken over een aanmerkelijk aantal fans, volgers en contacten, is social media het meest effectieve kanaal om mobiele consumenten te bereiken. 

Bereik gebruikers van mobiel internet via social media 

Mobiele apparaten zijn steeds meer van invloed op de ontwikkeling van social media. Mobiel internet wordt namelijk frequent en intensief gebruikt om social network sites te bezoeken. Steeds meer internetgebruikers maken daarom ook gebruik van een mobiele app of de mobiele website van een social network. Door het aanbieden van relevante content op social networks zoals Facebook en Twitter, wordt de betrokkenheid van gebruikers van mobiel internet gestimuleerd en lezers aangemoedigd om de content te delen met hun eigen netwerk. In plaats van enkel te investeren in mobile advertising campagnes om mobiel gebruikers te bereiken, kan social media het meest effectieve kanaal zijn om mobiele prospects te bereiken en middels conversie om te zetten tot loyale klanten.  

Wilt u graag een specialistisch advies over het opzetten van een doeltreffende content marketing campagne, specifiek afgestemd op uw mobile marketing strategie? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulierConnexx Communications adviseert u graag over de mogelijkheden.

 

 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015