Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Marketing » Inbound Marketing: van zakelijke website naar online kennisplatform

Inbound Marketing: van zakelijke website naar online kennisplatform

Geplaatst op 23 januari 2014

Na het opstarten van uw nieuwe bedrijf is het aantrekken van klanten logischerwijs de volgende stap. Door het opzetten en uitvoeren van een succesvolle Inbound Marketing strategie zorgt u ervoor dat uw onderneming gemakkelijk door (potentiële) klanten kan worden gevonden. Gedurende de eerste periode na de start zult u waarschijnlijk meer tijd investeren in het benaderen van potentiële opdrachtgevers. Echter, door middel van Inbound Marketing kunt u potentiële klanten vanuit de beoogde doelgroep aantrekken, zonder dat u gebruik hoeft te maken van acquisitie, reclame, advertenties, e-mail marketing en diverse andere traditionele marketing tools. De infographic van Voltier Digital geeft een overzichtelijk beeld van de toegevoegde waarde van Inbound Marketing.   

Bent u van plan om met uw startup een krachtige Inbound Marketingstrategie uit te zetten? In dit artikel wordt een stevige basis gelegd voor een educatieve en informatieve website, door middel van het opzetten van een succesvolle content marketing campagne.

Marketing


Content en Inbound Marketing

Een Inbound Marketing strategie is onder andere gericht op het optimaliseren van de vindbaarheid van waardevolle content, specifiek afgestemd op de beoogde doelgroep. Dit wordt gerealiseerd door middel van het aanbieden van kwalitatieve content met positieve en relevante informatie over uw bedrijf, branche en expertisegebied. Het verspreiden van content wordt gerealiseerd middels verschillende marketing campagnes, waaronder content marketing, social media marketing en video marketing campagnes. Potentiële klanten worden hierdoor via verschillende online kanalen overtuigd van de toegevoegde waarde van uw organisatie, merk, product of dienst.

Van zakelijke website naar online kennisplatform

Inbound marketing richt zich daarnaast op het opbouwen van langdurige en vruchtbare klantrelaties. De doelstelling hierachter is het binden van loyale klanten, door in plaats van een productgerichte benadering juist een succesvolle klantgerichte benadering te hanteren. Daarnaast resulteert deze benadering in positieve klantervaringen en klantbeoordelingen. Middels dit marketinginstrument kunt u een sterk online kennisplatform voor uw bedrijf creëren. Op dit informatieve platform wordt uw doelgroep duidelijk geïnformeerd over uw bedrijfsvisie, de organisatiedoelstellingen, uw kennis en expertise. Bezoekers kunnen hier terecht voor het vinden van educatieve informatie binnen uw expertisegebied, dat specifiek is afgestemd op de informatiebehoefte van uw doelgroep. Het uiteindelijke doel is om potentiële klanten te voeden met waardevolle informatie, totdat deze bereid zijn om tot een aankoop over te gaan.    

Een kennisgerichte content marketing campagne

Om potentiële klanten aan te kunnen trekken en vervolgens aan uw organisatie te binden, dient u relevante informatie aan te bieden dat specifiek beantwoordt aan de behoefte van uw doelgroep. De informatie heeft betrekking op het leveren van kennisgerichte content, het aandragen van nieuwe ideeën en oplossingen binnen uw expertisegebied. Op deze wijze kunt u zich positioneren als een expert in uw vakgebied.

Daarnaast is het ook van belang dat de webcontent wordt geoptimaliseerd voor zoekmachines en frequent via social media wordt verspreid. Zoekende internetgebruikers worden zodoende op een natuurlijke wijze naar uw website geleid. Zorg daarom voor een divers aanbod van educatieve artikelen, video’s, een informatieve zakelijke blog, e-books, whitepapers en infographics. Plaats regelmatig gastenberichten op relevante blogs, evenals dagelijks updates op social media en microblogdiensten. Op deze wijze kunt u waardevolle relaties opbouwen, gebaseerd op vertrouwen en betrouwbaarheid. Het uiteindelijke resultaat is het bemachtigen van een leidende rol in uw branche of vakgebied, zodat u als informatieve bron een maximale online traffic naar uw website kunt genereren.

Wilt u graag meer informatie over het ontwikkelen van een gerichte Inbound Marketing strategie? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. De marketingspecialisten van Connexx Communications adviseren u graag over de mogelijkheden.

 

Gerelateerde artikelen
Inbound Marketing: ontwikkel een effectieve Sales Funnel 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015