Wiki Reclamebureau Connexx: webdesign flash website cms seo  logo huisstijl  brochure grafisch ontwerp reclame marketing reclamebureau narrowcasting

Reclamebureau » Wiki » Narrowcasting » 4 content marketing richtlijnen voor interactieve online video

4 content marketing richtlijnen voor interactieve online video

Geplaatst op 24 mei 2014

In de wereld van online content, waar nieuwsberichten, blogs en infographics een centrale plek innemen, heeft video zijn opmars gemaakt als een van de meest populaire media. Volgens het onderzoek van comScore naar de “2013 Europe Digital Future in Focus”, heeft 85% van het aantal internetgebruikers in de EU5 (Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje) het afgelopen jaar online video content bekeken. Webvideo’s zijn uitgegroeid tot een van de meest populaire content marketing tools. Een meerderheid van de online marketeers heeft zich daarom ook gericht op video marketing, als onderdeel van de online strategie.

4 content marketing richtlijnen voor een interactieve online video

Het creëren van een marketing video vereist echter een andere aanpak dan u gewend bent bij het realiseren van overige vormen van online content. Hieronder volgen 4 richtlijnen voor het creëren van een interactieve online video, die ook worden toegepast bij het uitzetten van een effectieve content marketing strategie.

1. identificeer het vraagstuk en kies de juiste content marketing tools

Stem uw online video content af op de informatiebehoefte van uw doelgroep

Video marketing heeft als doel om de gewenste doelgroep op een visueel aantrekkelijke wijze aan te trekken en vervolgens tot interactie te stimuleren. Begin daarom met het identificeren van een vraagstuk van uw doelgroep, om vervolgens met de juiste video content een oplossing aan te bieden. Elke webvideo dient uiteraard ook een specifiek ROI doel te hebben.

Hieronder volgen enkele voorbeelden van vraagstukken en het aanbieden van een passende oplossing.

  • Veel (potentiële) klanten leggen bij u de vraag neer over de precieze werkwijze van het product. De oplossing is het creëren van een video met een duidelijke productdemonstratie.
  • Potentiële klanten vragen om uitgebreide en actuele reviews, klantbeoordelingen en aanbevelingen. Interview bijvoorbeeld een aantal van uw loyale klanten en biedt deze klantervaringen aan in de vorm van video content.
  • Is uw aanbod van handleidingen en overige educatieve informatie schaars? Bekijk dan de mogelijkheden om informatieve content via een webvideo aan te bieden.

Door uw video marketing strategie af te stemmen op de vraagstukken, wensen en behoeften vanuit uw doelgroep, kunt u op een proactieve wijze de vragen van potentiële klanten beantwoorden. Met behulp van deze aanpak, die ook bij een content marketing strategie wordt gehanteerd, bent u in staat om met waardevolle en relevante video content de gewenste interactie met uw doelgroep aan te moedigen.

2. Stem de online video content af op het specifieke vraagstuk

Het specifieke vraagstuk dat u aan de hand van een online video wilt oplossen, bepaalt in grote mate de content van de webvideo. Een productdemonstratie verschilt namelijk van een video die zich puur richt op het tonen van verschillende klantervaringen. Visuals en animaties spelen een belangrijke rol bij het demonstreren van een product of dienst. Bij het creëren van een online video met customer reviews en aanbevelingen, zal de nadruk liggen op de reacties van huidige klanten. Hierbij wordt de kijker juist op een vertellende wijze geïnformeerd over de ervaringen van diverse klanten. Ook de mate van promotionele content verschilt per video. Een webvideo over de laatste trends binnen uw vakgebied is in mindere mate gericht op uw product of dienst en dient daarom aanzienlijk minder product-gerelateerde informatie te bevatten. Indien u zelf niet de nodige kennis en ervaring in huis heeft, dan is het verstandig om een specialist op het gebied van bedrijfsfilms in te schakelen.   

3. Zorg voor een webvideo in lijn met video marketing best practices

comScore online video analyse voor EU5 landen in 2012Om de gewenste doelgroep effectief te kunnen bereiken dient u verschillende video marketing best practices te hanteren. Het aanbieden van waardevolle en doelgroepgerichte content is niet alleen van belang bij content marketing, maar ook bij het aanbieden van een webvideo.

Zorg daarom voor kwalitatieve en relevante video content, inclusief een uitnodigende video titel en relevante keywords in de video-omschrijving en een sitemap.

YouTube marketing is een krachtig marketinginstrument voor het uitvoeren van een video marketing campagne. Daarentegen worden video’s het meest gedeeld op Facebook. Door het toevoegen van een virale titel wordt de aandacht van uw doelgroep getrokken en gebruikers gestimuleerd om op uw video te klikken.

Voor zoekmachine optimalisatie (SEO) is het belangrijk dat u naast de video ook aanvullende informatie inclusief relevante keywords op uw webpagina plaatst. Creëer bijvoorbeeld een samenvatting, verhaallijn of transcript van de video en voeg deze toe aan uw pagina. Daarnaast is het van belang om natuurlijke linkbuilding te stimuleren door gebruikers van zowel desktop computers als mobiele apparaten aan te moedigen om uw video content te delen.

 

comScore onderzoek naar aantal online video kijkers in EU5 landen 2012

4. Creër een passende call to action bij uw online video

Een video marketing campagne is gericht op het vergroten van de betrokkenheid van uw doelgroep, het stimuleren van interactie en het verleiden van bezoekers om tot de gewenste actie over te gaan. Door het plaatsen van een passende call-to-action (CTA) naast uw online video, wordt de aandacht van de bezoeker na het bekijken van de video vastgehouden. Met een uitnodigende call-to-action wordt de bezoeker vervolgens gestimuleerd om een vervolgstap te ondernemen.

CTA’s worden ingezet als effectief marketinginstrument om een optimale conversie op uw website te realiseren. Plaats bijvoorbeeld een lead generatie formulier onder uw productdemonstratievideo, die bezoekers kunnen invullen als zij een uitgebreide white paper over het product willen downloaden. Om het delen van uw video content te stimuleren en daarmee samenhangende meer bezoekers naar uw website aan te trekken, kunt u met behulp van social sharing knoppen de bezoeker aanmoedigen om uw webvideo eenvoudig te delen.  

Video marketing tips: creëer een passende call to action

Video marketing is een uitstekend marketinginstrument om uw organisatie of merk te promoten, de betrokkenheid van uw doelgroep te vergroten, sociale interactie te stimuleren en potentiële klanten te voeden met interessante content.

Wilt u graag advies op maat over het creëren van een interactieve online video voor uw bedrijf of merk? Neem dan gerust contact op met de video marketing specialisten van Connexx Communications. Ons creatieve team voorziet u graag van deskundig advies. 

Vraag vrijblijvend meer informatie
over onze diensten aan:
*
*


Multimedia & Internet
Website design
Website promotie
Online onderzoek
Website beheer
CD presentaties
Web-applicaties

Drukwerk & Print
Logo
Brochure
Beursmateriaal
Huisstijl
Advertentie
Verpakking

Gegevensbeleid

RSS feed

Zoekt u specifieke diensten? Portfolio: Wiki:
Diensten reclamebureau:
iPad /iPhone app laten maken
Android app laten maken
Diensten webdesignbureau
Website laten maken
Website bouwen
eCommerce internetbureau
Online webwinkel starten
Eenvoudige webwinkel beginnen
Professionele webshop laten maken
Webdesign
Logo ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Website ontwerpen
Webdesigner
Reclamebureau Amsterdam
Succesvolle webwinkel beginnen

Connexx Reclamebureau © 1999-2015