website menu

Ontwikkeling hoogwaardige web applicatie Slagerspassie.nl

Met gepaste trots presenteren wij slagerspassie.nl – een innovatieve web applicatie die een inspiratieomgeving vormt voor iedereen die werkzaam is in de slagerij branche.

Slagerspassie geeft een andere kijk op het slagersvak en biedt daarmee inspiratie, verrijking, beleving en verdieping.Drie onderdelen zijn kenmerkend voor Slagerspassie:

1. Digitale artikelen en magazines met tekst, foto’s, films, strips en polls over verschillende onderwerpen ter inspiratie. Gebruikers kunnen hierop reageren, waardoor interactie ontstaat. De magazines en artikelen gaan over alle facetten van het slagersvak. Van inkoop tot en met verkoop, maar ook interne en externe communicatie, sociale onderwerpen en sturen op cijfers komen aan bod. De komende jaren worden nieuwe onderwerpen toegevoegd, zodat Slagerspassie inspiratie blijft bieden.


2. Mediabibliotheek, waarin allerlei foto’s en films uit de inspiratieomgeving te bekijken zijn. Daarnaast kunnen gebruikers zelf films en foto’s uploaden en zo hun eigen ideeën delen.


3. Bedrijvenpagina: door dit onderdeel kunnen gebruikers een netwerk binnen de branche opbouwen, zodat ze activiteiten van mensen in hun netwerk kunnen volgen en in gesprek kunnen gaan over het vak.Initiatief

Slagerspassie is een initiatief van de stichting Vormings- en Ontwikkelingsfonds in het Slagersbedrijf (VOS) waarin de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie, FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen, zijn verenigd in het bestuur.

Slagerspassie.nl is in opdracht van Stichting VOS tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen onderwijskundig bureau Bespeak, KNS en mensen uit de slagersbranche.

Hoogwaardige techniek – voor desktop, tablet en mobiel

Om een zo intuïtief én  interactief mogelijke gebruikservaring te bieden, bevat de applicatie buitengewoon veel dynamische elementen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de laatste mogelijkheden die de webbrowsers op dit moment bieden. Om het geheel volledig compatible te maken voor tablet en mobiel gebruik, is alle frond-end codering in dynamisch HTML5 geprogrammeerd. Daar menig gewenst functie tot voorkort alleen met flash realiseerbaar was, vormde dit voor onze ontwikkelaars een extra (mooie) uitdaging om hieraan een invulling te geven met Java Script en HTML5.

Het systeem is tevens voorzien van een zeer uitgebreid content management systeem – dat volledige beheer van de applicatie, de gebruikers en de inhoud mogelijk maakt.


Bekijk ook onderstaande films!
Wij danken onze opdrachtgevers hartelijk voor deze mooie opdracht en wensen iedereen werkzaam in de slagerijbranche veel plezier én inspiratie toe met deze mooie applicatie: www.slagerspassie.nl !


Tags: Webdesign, HTML5, Adaptive HTML, Responsive HTML, Concept ontwikkeling, App ontwikkeling, Web applicatie ontwikkeling